odlazak velikana

Svijet se oprašta od Seana Conneryja: "Bio je prvi i najbolji James Bond te je jednom rečenicom obilježio povijest filma"

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Škotska premijerka, producenti filmova o Jamesu Bondu te brojni glumci na društvenim mrežama su se oprostili od slavnog Seana Conneryja.

Brojne kolege iz glumačkog svijeta, političari te poznata lica opraštaju se od legendarnog glumca Seana Conneryja, koji je u subotu preminuo u 91. godini.

Pogledaj i ovo showbuzz Je li moguće? Nakon smrti Seana Conneryja strani mediji raspisali su se o ne baš tako lijepim pričama koje se vežu za njega

Škotska premijerka Nicola Sturgeon odala je počast Conneryju na društvenim mrežama te je istaknula da je cijela zemlja u žalovanju. "Srce mi se slomilo jutros kada sam čula da je preminuo Sean Connery. Naš narod danas žaluje za jednim od najboljih. Sean je rođen u škotskoj radničkoj obitelji te je zahvaljujući svom talentu i napornom radu postao međunarodna ikona filma i jedan od najpoznatijih glumaca na svijetu", napisala je.

Seanu Conneryju je počast odao i aktualni James Bond, Daniel Craig. "Sir Sean Connery će biti zapamćen kao James Bond i puno više od toga. On je definirao jednu cijelu eru i stil. Šarm koji je utjelovio na velikom ekranu može se mjeriti mega-vatama. Pomogao je napraviti moderan blockbuster. I dalje će biti veliki utjecaj na brojne glumce. Mislim da njegovu obitelj i bližnje. Gdje god da je otišao, nadam se da ondje postoji golf teren", napisao je Craig.

"RIP Sir Sean Connery. Prvi James Bond. Najbolji James Bond. Jako tužne vijesti", napisao je poznati britanski voditelj Piers Morgan. "Sean Connery je filmska legenda i uvijek će to i biti. Bio je najbolji Bond i Nedodirljiv. Do kraja je bio pravi heroj", napisao je na svom Twitteru glumac George Takei.

"Zauvijek ćemo ga se sjećati kao originalnog Jamesa Bonda koji je zadužio filmsku industriju. Promijenio je povijest filma kada je u kameru izgovorio legendarnu rečenicu: "Moje ime je Bond, James Bond". On je bez sumnje najzaslužnija osoba koja je franšizu proslavila diljem svijeta", istaknuli su nakon njegove smrti producenti filmova od Jamesu Bondu Michael G. Wilson i Barbara Broccoli.

Engleski glumac i obožavatelj filmova o Jamesu Bondu, Paddy McGuiness, također je odao počast glumcu na Twitteru. "Ikona, legenda, fenomen, megazvijezda. 2020. godina je nemilosrdna", napisao je.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene