nekad bio sudac

Brani optuženog za trostruko ubojstvo, a osim po klijentima hrvatski odvjetnik poznat je po stilskim kombinacijama

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Branko Šerić ima odvjetnički ured u Zagrebu u kojem rade njegova djeca, poznati glazbenik Aljoša Šerić i kći Nina Šerić Cesar. Zastupao je bivšeg šefa HEP-a Ivana Mravka, Josipa Klemma i Vinka Martinovića Štelu.

Jedan od najpoznatijih hrvatskih odvjetnika Branko Šerić (68) privlači pozornost svojim klijentima, ali i modnim kombinacijama. 

Pogledaj i ovo Nikolina i Tonka PREMIJERA Nikolina Tomljanović & Tonka sjele u 'Vlak za Santa Fe', poslušajte njihovu novu pjesmu!

Šerić trenutačno brani Filipa Zavadlava, kojem je počelo suđenje za trostruko teško ubojstvo. Kao i uvijek, odvjetnik je bio modno usklađen, pa je stigao na sud u lanenom odijelu, odnosno bijelim hlačama i košulji te je imao svjetloplavi sako. 

Šerić je ponio zaštitnu masku za lice s točkicama koju je uskladio s rupčićem u džepiću sakoa, a preko ramena je prebacio torbu. Inače, Splićanin je nekad radio kao sudac i bio je poznat u pravnim krugovima po svojoj strogoći. Pamti ga se po slučaju iz 1988. kada je kao sudac odbacio prijedlog tužiteljstva da zabrani izdanje Ferala, koji se tiskao kao dio Nedjeljne Dalmacije. 

Šerić ima odvjetnički ured u Zagrebu u kojem s njime rade njegova djeca Aljoša Šerić i Nina Šerić Cesar. Njegov sin Aljoša poznati je glazbenik i pjeva u grupi Pavel koju je osnovao, a specijalnost mu je autorsko pravo. Kći Nina bavi se građanskim, radnim i obiteljskim pravom.

Šeriću su klijenti bili Vinko Martinović Štela, kojeg je branio u Haagu, general Mladen Kruljac, kojeg je branio u aferi Sibinj, David Kruljac, sin generala Kruljca, kojem je dogovorio dobru nagodbu s tužiteljstvom. Zastupao je i bivšeg šefa HEP-a Ivana Mravka, a i Josipa Klemma.

"Šutnja je zlato, a istina je dijamantna. A kad nemaš kud, predložiš klijentu priznanje, ulaziš u pregovore s tužiteljstvom, nastojiš izvući za branjenika što bolju poziciju", istaknuo je svojedobno poznati odvjetnik. 

 

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene