tužne sudbine

BORBA ZA ŽIVOT Omiljene zvijezde proživljavljavaju pravu životnu dramu

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Iako su poznati i slavni, na bolest nisu imuni. Mnogi od njih o svojim sudbinama javno su progovorili.

U posljednje vrijeme iz Hollywooda neprestano pristižu tužne vijesti. Omiljeni glumci i pjevači proživljavaju najtežu životnu bitku, onu za zdravlje. Iako neki od njih bolest nastoje sakriti, većina ih otvoreno govori o tužnoj sudbini kako bi dala podršku onima koji prolaze kroz isto.

Pogledaj i ovo Shannen Doherty spremna je na najgore Zvijezda kultne serije iz 90-ih otkrila koga ne želi na svojem sprovodu, nakon što joj je opaka bolest uznapredovala: "Mislim da nemaju baš dobre razloge za to"

Nedavno je otkriveno i da slavani Val Kilmer boluje od raka grla. Njegovu tužnu sudbinu otkrio je Michael Douglas koji se i sam borio protiv iste bolesti prije šest godina. No, čini se, da su u Kilmerovom slučaju prognoze puno lošije. "Nije dobro i zato ga nema nigdje u posljednje vrijeme", izjavio je Douglas tijekom jednog intervjua.

Tešku životnu sudbinu proživljava i Shannen Doherty. Zvijezda "Beverly Hillsa" prije nešto više od godinu dana javno je priznala da boluje od raka dojke, a o svojoj bolesti obožavatelje često obavještava putem društvenih mreža. Unatoč zloćudnoj bolesti glumica nastoji sačuvati pozitivan duh koji ju gura naprijed u još snažniju borbu protiv okrutne bolesti. "Rak te u isto vrijeme i spusti i izgradi u jednu sasvim novu osobu. Osoba za koju sam mislila da trebam biti ili za koju sam mislila da sam bila prije samo šest mjeseci - nestala je. U jednom trenutku sam shvatila kako sam mislila da sam hrabra i graciozna, a zapravo sam se samo skrivala", otkrila je glumica u intervjuu u kojem je prvi put javno progovorila o bolesti.

Karcinom nije zaobišao ni slavnog glazbenika Johna Newmana. Da ima tumor na mozgu pjevač je skrivao četiri godine, a tek je nedavno progovorio o teškoj borbi s tumorom koji mu se vratio. "Poprilično sam anksiozan i stalno sam razmišljao o tome. Bilo mi je čak i lakše kad sam saznao da se tumor vratio i da više ne moram brinuti. Ionako se mučim sa spavanjem. Sad barem mogu da razmišljam o nekim drugim stvarima", rekao je John nedavno za britanske medije i dodao da unatoč povratku opake bolesti nastoji razmišljati pozitivno.

Pjevačici Toni Braxton teška bolest dijagnosticirana je u 15. godini života, a ona ju je javnosti otkrila tek 2010. godine. Prošli mjesec pjevačica je zbog komplikacija s lupusom završila u bolnici. Inače, lupus je autoimuna bolest u kojoj imunološki sistem postaje hiperaktivan i napada normalno, zdravo tkivo.

Od iste bolesti boluje i mlada pjevačica Selena Gomez. Kako bi ublažila simptome bolesti, Selena se podvrgnula kemoterapijama 2013. godine kada je uzela pauzu od nastupa. Zbog posljedica bolesti kao što su depresija, anksioznost i napadaji panike Selena se krajem kolovoza ove godine ponovo povukla sa scene.

Glumica Catherine Zeta-Jones boluje od teške depresije, a bolest joj je otkrivena nedugo nakon što je njenom suprugu Michaelu Douglasu dijagnosticiran karcinom. "Poslije njegove bolesti teško nam je bilo da prihvatimo i moju, ali ja sam odmah o tome progovorila i svima sve priznala. Osjećala sam se lakše, a i poslije toga nitko me više nije ispitivao o mom stanju", kazala je glumica. Dodala je da je počela živjeti tek nakon što je svima priznala svoju dijagnozu. "Psihički sam bolesnik i toga me nije sram", iskreno je priznala glumica i postala uzor mnogima diljem svijeta koji pate od depresije.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene