veliki uspjeh

Billie Eilish postala najmlađa glazbenica u povijesti koja je srušila sve rekorde Grammyja

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

U povijesti ove prestižne nagrade uz Billie Eilish samo je još Christopheru Crossu uspjelo ugrabiti velike četiri kategorije, i to davne 1981. godine. Pjevačica je na dodjelama Grammyja u nedjelju srušila nekoliko rekorda.

Pjevačica Billie Eilish u nedjelju je slavila na dodjelama nagrada Grammy, a postala je ujedno i najmlađa glazbenica u povijesti koja je osvojila "četiri velika" Grammyja, tj. nagrade u kategorijama snimke godine, pjesme godine, albuma godine i novog izvođača godine. U povijesti ove prestižne nagrade to je uspjelo samo još Christopheru Crossu, koji je u velike četiri kategorije slavio 1981. godine. Adele je također vlasnica Grammyja za te kategorije, no osvojila ih je u razmaku od nekoliko godina.

Pogledaj i ovo Taylor Swift (Foto: AFP) Voli pobjeđivati Nekad je bila slatkica koju su svi voljeli, a danas je razmažena diva koja bi osim prijateljica mogla izgubiti i milijune

Eilish je u govoru koji je održala nakon što je dobila Grammyja za album godine istaknula kako Ariana Grande zaslužuje tu nagradu, a ne ona. Grande se nasmijala i jako zapljeskala mladoj kolegici. "Toliko drugih pjesama više zaslužuje ovu nagradu", rekla je pjevačica dok je primala Grammy za pjesmu godine. Na pozornici je bila sa starijim bratom Finneasom, s kojim je i napisala čitav album s kojim je odnijela sve pobjede.

Pjevačica i njezin 22-godišnji brat album "When We All Fall Asleep, Where Do We Go?" napisali su i snimili u njihovu domu u Los Angelesu. Finneas je posvetio nagradu svim klincima koji snimaju glazbu u svojim sobama. "Ovo je za sve vas koji glazbu radite kod kuće, i vi ćete osvojiti ovu nagradu jednom", kazao je.

Billie Eilish čitavu je večer naglašavala kako je svima jako zahvalna, a ova 18-godišnja pjevačica s trona je maknula i Taylor Swift, koja je dosad bila najmlađa dobitnica Grammyja za album godine.

1/1 >> Pogledaji ovu galeriju +0 Kobe Bryant (Foto: Getty) Celebrity Tragičan kraj velike ljubavi: Kobe Bryant i supruga imali su romansu o kakvoj mnogi mogu samo sanjati

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene