Zar je moguće?

Javilo im se više od 3 tisuće zlostavljanih žena, a onda se dogodilo nešto što ih je sve dodatno šokiralo

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Asja Krsmanović, Ana Tikvić, Nadine Mičić i Matea Mavrak pokrenule su na Facebooku stranicu "Nisam tražila", na kojoj su dosad prikupile više od tri tisuće potresnih svjedočanstava zlostavljanih žena iz cijele regije, a onda su počele prijetnje i hakerski napadi.

Nakon što je glumica Milena Radulović iz susjedne nam Srbije optužila uglednog beogradskog profesora glume i redatelja Miroslava Aleksića da ju je seksualno zlostavljao, pokrenula se lavina sličnih optužbi i strašnih svjedočanstava tisuća djevojka širem regije.

Pogledaj i ovo Milena Radulović Prestrašno Završeno mučno svjedočenje mlade srpske glumice o zlostavljanju koje je doživjela od uglednog profesora: "Mi smo te djevojčice koje su tamo rasle, a njegova žena je znala..."

Na Facebooku je pokrenuta stranica "Nisam tražila", na kojoj su zlostavljane žrtve iznosile svoja mučna svjedočanstva, a podijelile su ih četiri administratorice te stranice, koje su naposljetku domenu prebacile i na web, i to zbog učestalih kibernetičkih napada. Naime, netko je pokušao zastrašiti i sabotirati Asju Krsmanović, Anu Tikvić, Nadine Mičić i Mateu Mavrak koje su pokrenule stranicu, ali i sve ostale žene koje su progovorile o svojim iskustvima.

"Bilo je i pokušaja provaljivanja u naše privatne profile na Facebooku, ali i to smo riješile uspješno. Upravo to je bio razlog da umjesto stranice otvorimo grupu na Facebooku kako bismo lakše upravljale objavama, a pritom i dalje zadržale potpunu anonimnost osoba koje nam se javljaju. Paralelno smo otvorile i web-stranicu koja je još u izradi i služit će kao svojevrsni arhiv svih tih ispovijesti i korisnih savjeta kako postupati u slučaju kad je osoba doživjela nasilje", izjavile su djevojke za Jutarnji list.

Nakon što je prijavljeno više od tri tisuće slučajeva zlostavljanja, djevojke ne misle odustati, već žele sve dići na višu, institucionalnu razinu, iako im ni samima nije lako.

"Neprospavane noći i anksiozni napadi ništa su prema strahotama koje čitamo, a koje su prolazile te osobe. Impresionirane smo snagom i hrabrošću osoba koje s nama dijele svoje traume, ali i duboko ganute pomoći koja nam se nudi s brojnih strana. Svjesne smo da nas četiri nemamo kapacitet da bismo ovu borbu vodile same, stoga se nadamo da ova priča neće završiti na potresnim pričama na društvenim mrežama. Ovo treba biti upozorenje nadležnim institucijama i organizacijama da je postojeći sistem podbacio i da ga očito treba mijenjati i uz zakonske okvire i njihovo provođenje. Također, podizanjem svijesti šire javnosti i educiranjem kadrova koje su prve instance za procesuiranje slučajeva nasilja", izjavile su za Jutarnji list.

O zlostavljanju su progovorile i hrabre glumice iz Hrvatske, između ostalih Dora Lipovčan i Ankica Dobrić, a svoju neugodnu situaciju s kolegom na setu ispričao je i njihov kolega Asim Ugljen

1/12 >> Pogledaji ovu galeriju Michael Richards (Foto: Youtube Screenshot) Michael Richards (Foto: Youtube Screenshot) Michael Richards (Foto: Youtube Screenshot) Michael Richards (Foto: Youtube Screenshot) +7 Michael Richards (Foto: Youtube Screenshot) Nekad i sad Šašavi Kramer rijetko izlazi u javnost, a kad se napokon pojavi, teško ga je prepoznati, uvjerite se sami!

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene