Predivno

Ansambl Lado u Kanadi: "Rodna gruda je rodna gruda, evo, hvata u grlu"

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

"Ja se nadam da je bilo i kanadske publike, tako da se naša kultura predstavi i Kanađanima", rekao je Dubravko Radić iz ansambla Lado.

Svom dugom popisu turneja Lado je dodao Kanadu. S ambasadorima hrvatske tradicijske kulture i naša je ekipa. Pred kanadsku publiku, mahom iseljenike i njihove obitelji, izašli su posebno uzbuđeni, a oni su uzvratili odličnim poznavanjem zvukova tambure i ritmova naših najljepših kola i drmeža.

Pogledaj i ovo Marija Miholjek i Petar Pereža - 2 sami počeci dnevnika Od ovih fotografija Marije Miholjek i Petra Pereže prošlo je 17 godina, evo kako su oni reagirali kad su ih vidjeli: ''Najvažnije od svega je da nam je osmijeh isti!''

Publika u Kanadi većinom je domaća. "Rodna gruda je rodna gruda, evo hvata u grlu", rekao je Vlado. Plesati pred kanadskom publikom zato je poseban izazov. "Ja se nadam da je bilo i kanadske publike tako da se naša kultura predstavi i Kanađanima", rekao je Dubravko Radić iz ansambla Lado. Kanađani su mogli prošetati Hrvatskom kroz glazbu i ples. I to kroz 12 posebno izabranih koreografija.

"Repertoar je izabran tako da su to sve koreografije koje su nagrađivane na našim i svjetskim festivalima, to je bio kriterij – best off", rekao je Andrija Ivančan, umjetnički ravnatelj ansambla Lado. A i ladovci su izvan svih kriterija –jedinstven živući muzej sačinjen od pedesetak umjetnika.

Pa su pjevali da se čuje – sve do Amerike. Jer, samo rijeka dijeli Detroit u SAD-u i Windsor u Kanadi, odakle Lado nastavlja svoju turneju. Bit će to jedinstvena promocija hrvatske kulture u Sjevernoj Americi ove godine.

 

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene