Nezaboravno iskustvo

Anja o prvom odlasku od djece: ''Maleni je imao krizu, ali baka ga je brzo umirila''

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Anja Alavanja prvi je put otišla na putovanje bez djece.

Prošlo je godinu dana od kada je krenulo emitiranje emisije Zdravlje na kvadrat. Lijepa voditeljica Anja Alavanja otkrila nam je je li hipohondar, ali i kako je izgledalo njezino i suprugovo putovanje bez djece.

Pogledaj i ovo Marko Bošnjak, Zdravlje na kvadrat ''pronalazim svoj mir'' Mladi glazbenik koji je osvojio regiju o svom putu do uspjeha: ''Možda nije najbrži put, ali ja mislim da je najispravniji''

Kako je protekla godina snimanja "Zdravlja na kvadrat"?

Ugodno, zabavno, edukativno! Nisam ni osjetila da smo odradili već toliko emisija. Dobar tim, ljudi na koje gledam kao na prijatelje, a ne samo kolege, tome su doprinijeli.

Koliko ste u emisiji naučili o zdravlju? Jeste li sada osvješteniji u vezi s tim?

Ta osviještenost valjda dođe s godinama, tako da sam donekle odgovorna prema svome zdravlju. Ali tu mislim prvenstveno na zdravi lifestyle, poput puno kretanja i zdrave prehrane. Međutim, ne odlazim redovito na sistematske, tu sam podbacila. I namjeravam to što prije ispraviti.

Jeste li zbog emisije postali hipohondar?

Ne, na sreću. Imam selektivno pamćenje. Nakon snimanja i gledanja emisije, zapamtim teme i priče koje nisu vezane uz teške bolesti.

Vratili ste se s putovanja, prvog bez djece otkako ste majka. Kako je bilo?

Nezaboravno. Da, zadnje putovanje nasamo i nije bilo nasamo jer sam bila u relativno visokom stupnju trudnoće. Sad smo bili prilično neodlučni ići ili ne ići, jer je mlađi Ivor još uvijek jako vezan uz mene. Ali znala sam da je vrijeme da ukrademo vrijeme samo za sebe. Odabrali smo Amsterdam zbog toga što postoji izravan let iz Zagreba, a nismo se usudili otići na više od dvije noći. Bilo je divno; grad mi je prekrasan, zabavan, uživali smo u kulturi, noćnom životu, pravim turističkim obilascima brodom, sporim ručkovima... Kao da smo opet cura i decko.

Kakva su bila djeca dok vas nije bilo?

Iznad svih očekivanja. Bila su u sigurnim rukama mojih roditelja koje jako vole. Oni su im dane ispunili sadržajima, tako da nisu ni pitali za nas. Naravno, više smo im puta objasnili plan. Ivor je imao malu krizu po noći, ali baka ga je brzo umirila. Tako je dobro prošlo da moramo planirati novo putovanje.

Često putujete, koja je sljedeća destinacija?

Planiramo neki advent u jednom od pitoresknih austrijskih gradića, vjerojatno u Steyru, a Novu slavimo u Rovinju. Naravno, to sve s dečkima.

Koliko vas je majčinstvo promijenilo, koje promjene uočavate na sebi?

Pa to su neke objektivne okolnosti koje sigurno mijenjaju osobu; mala bića ovise o vama, mijenjaju vam se prioriteti, dani vam potpuno drukčije izgledaju, to je posve drugačiji život nego kad ste solo. To vjerojatno utječe i na karakter, ali vjerujem da se ona osnova nije promijenila, samo su me nove okolnosti modelirale. Kad se probudim, ne razmišljam koje ja sve obaveze imam danas već koju aktivnost ima Jakov, što skuhati Ivoru, a da želi jesti, treba li u nabavku, hoću li stići na frizuru prije snimanja, kako sve uskladiti...

Koliko se osjeti razlika u godinama između vas i supruga?

Godine su egzaktna stvar, to mi je jasno. No isto tako svatko ih nosi na svoj način. Moj suprug očito ima dobru genetiku, a posvećenosti maloj djeci i stil života koji to prati radi svoje. Učinci su pozitivni. Ja tu razliku uopće ne osjetim. A kako će biti? Pa i ja ću biti sve starija.
 

 

A post shared by Anja Alavanja Romac (@anja_alavanjar) on

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene