Luda životna priča

Poljubac s bratom, krv oko vrata, titula preljubnice i razaračice brakova obilježile su život ove glumice i humanitarke

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Angelina Jolie poznata je po turbulentnom odnosu s ocem Jonom Voightom i bliskom odnosu s majkom Marcheline Bertrand, koja je preminula od karcinoma.

Angelina Jolie odigrala je prvu ulogu već sa sedam godina, no njezinu glumačku karijeru zasjenila je već dobro poznata veza s Bradom Pittom. 

Pogledaj i ovo Pax Jolie Pitt i Brad Pitt Što se stvarno dogodilo? Procurila šokantna poruka sina Brada Pitta koju mu je poslao za Dan očeva: "Istina će izaći na vidjelo, ti je*eno grozno ljudsko biće"

Bivši supružnici upoznali su se na snimanju akcijske komedije "Mr. & Mrs. Smith" i zaljubili, a Brad je zbog nje 2005. razvrgnuo brak s Jennifer Aniston. Paru je javnost nadjenula nadimak Brangelina te su tijekom 10-godišnje veze dobili kćer Shiloh (14) i blizance Knoxa i Vivienne (11). Usto je Pitt posvojio Maddoxa (18), Paxa (16) i Zaharu kao što je to ranije učinila i Jolie. 

Njihova se ljubav činila skladnom i kao da će potrajati, no trzavice su počele nakon što su se vjenčali 2014. Samo dvije godine kasnije razveli su i nakon toga prepirali oko skrbništva. 

Inače, Angelina je sa sedam godina počela glumačku karijeru pokraj svoga oca Jona Voighta u filmu "Lookin' to Get Out".  Njezina majka Marcheline Bertrand također je bila glumica, a preminula je u siječnju 2007. u 56. godini života nakon duge borbe s rakom jajnika i dojki. Od iste bolesti su umrle su njezina sestra i majka. Jolie se zbog toga odlučila podvrgnuti mastektomiji, odnosno odstranjenju obje dojke. Naime, genetski test pokazao je da Angelina ima 87 posto šanse da oboli od raka i odlučila je prvenstveno radi djece smanjiti taj rizik.

"Nakon što sam saznala kakva je moja situacija, odlučila sam rizik smanjiti na minimum. Donijela sam odluku o dvostrukoj mastektomiji jer je veći rizik bio da obolim od raka dojke. Operacija jajnika je i složenija", objasnila je glumica. Unatoč teškoj i hrabroj operaciji Jolie je i dalje, nažalost, u velikom riziku od dobivanja karcinoma. 

Jolie je jako posvećena djeci, kojih ima šestero, i sama je istaknula da ne radi između one koje je posvojila i one koje je rodila. Poznata je kao velika humanitarka i promovira hvalevrijedne stvari poput obrazovanja, ženskih prava, postupanja prema izbjeglicama i pomoći afričkim zemljama. 

Glumicu često ubrajaju u najutjecajnije ljude u američkoj zabavnoj industriji, a često je bila i na listama najljepših žena u svijetu. No posljednjih godina zabrinjava svojom pretjeranom mršavošću. 

Osim Pitta bila je udana za još dva glumca. Tri godine bila je u braku s Johnnyjem Lee Millerom (47), koji je poznat po ulozi Sherlocka Holmesa u seriji "Elementary". Toliko je potrajao i njezin brak s 20 godina starijim Billy Bob Thorntonom. Javnost je fasciniralo i njezino i Billyjevo iskazivanje ljubavi tako što su nosili krv jednuo drugoga u bočicama oko vrata. 

Angelina je svojedobno šokirala javnost ljubeći se u usta sa svojim starijim bratom, producentom i glumcem Jamesom Havenom Voightom (47). Dok brata obožava, Jolie s ocem Jonom nije baš bila uvijek u dobrim odnosima. Zamjera mu što je njezinu obitelj napustio dok je imala tek godinu dana te je njezina majka Marceline morala odgajati nju i Jamesa bez Jonove financijske potpore. 

Angelina je bila jako bliska s mamom te za nju kaže da su bile poput prijateljica. Zbog nje je Jolie s 11 godina započela manekensku karijeru i bila zaštitno lice kozmetičke kuće Guerlain. Jon je svojedobno rekao u javnosti da njegova kći ima mentalnih problema, a navodno su prilično izgladili svoje nesuglasice posljednjih godina, pa zajedno idu na večere i ponekad se druže 

Jolie je poznata i po ljubavi prema zmijama, koje je imala kao ljubimce. Također obožava tetovaže, dosad ih je skupila 14. 

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene