kakav obrat!

Ukrajinka koja je trebala na Eurosong odustala zbog skandala: "Ne želim sudjelovati u ovoj prljavoj priči"

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Alina Pash neće predstavljati Ukrajinu ove godine na Eurosongu, iako je pobijedila na tamošnjoj inačici Dore, a razlog tome je skandal koji je izbio zbog njezina posjeta Krimu.

Ukrajina je na Eurosong ove godine trebala s pjesmom "Tini zabutykh predkiv” ("Sjene zaboravljenih predaka") Aline Pash, no pjevačica je na Instagramu objavila kako je odustala od natjecanja.

Pogledaj i ovo Tvorchi - 7 Domaćini u stranoj državi Ukrajina zbog nemilosrdnosti čovječanstva ove godine nije ugostila Eurosong, ali njihov trag nalazi se u svakom dijelu Liverpoola

"Državljanka sam Ukrajine, slijedim zakone Ukrajine i pokušavam svijetu pokazati tradiciju i vrijednosti Ukrajine. Ono kako se ova priča razvila nimalo nije ono o čemu moja pjesma govori. Ja sam umjetnica, a ne političarka. Nemam vojsku PR-ovaca, menadžera i odvjetnika da se mogu oduprijeti svim tim napadima i pritiscima, kao ni prijetnjama", napisala je nakon pobjede na ukrajinskoj inačici Dore 28-godišnja pjevačica.

"Ne želim sudjelovati u ovom virtualnom ratu i mržnji. Ne želim više biti u ovoj prljavoj priči. Teška srca povlačim svoju kandidaturu za predstavnicu Ukrajine na Eurosongu. Zaista mi je žao. Želim se zahvaliti svima koji me podržavaju", istaknula je.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Alina Pash (@alinapash)

Sve je krenulo nakon što je u javnost procurila informacija da je Alina 2015. godine posjetila Krim, zbog čega su ju počeli napadati na društvenim mrežama i prijetiti joj. Poručili su joj da je neprijatelj Ukrajine. Razlog svemu su tenzije između Rusije i Ukrajine o kojima bruji čitav svijet posljednjih dana, ali i načini na koje se smije posjetiti poluotok.

Naime, ilegalno je po ukrajinskom zakonu na Krim putovati preko Rusije. Ondje je dopušteno putovati samo kroz službene kopnene točke, prenosi BBC. Zbog svega ju je u ukrajinska nacionalna televizija diskvalificirala za Eurosong po njezinoj želji. Alina je na Instagramu dobila poruke podrške svojih obožavatelja, a zasad još nije jasno tko će Ukrajinu predstavljati ove godine u Torinu.

1/14 >> Pogledaji ovu galeriju Nicole Kidman (Foto: Getty Images) Nicole Kidman (Foto: Getty Images) Nicole Kidman (Foto: Profimedia) Nicole Kidman (Foto: AFP) +9 Nicole Kidman (Foto: AFP) Celebrity Nove fotke jedne od nekoć najljepših žena zgrozile su javnost, kritiziraju je da ne izgleda kao stvarna osoba!

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene