Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Pauletić donirao više od milijun kuna nagrada iz Kviskoteke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Robert Pauletić pobjednik je superfinala Kviskoteke. Osvojio je nagradu od milijun kuna, ali zadržati je odlučio samo Kviska.

'On mi ionako više vrijedi od milijardu kuna', izjavio je na kraju emisije Pauletić. 

Pročitajte i ovo Zahrđali projektil pronađen u garaži u SAD-u - 1 Čišćenje garaže FOTO Htio je muzeju donirati nuklearni projektil, na vrata mu je ubrzo pokucala policija Pomozimo mališanima iz udruge Vukovarski leptirići Pokrovitelj Telemach Dječji osmijeh nema cijenu: Pomozimo mališanima iz udruge Vukovarski leptirići

Kvisko je uz ostale dobio počasno mjesto u njegovom stanu.

'Naravno, svi kviskići, a sad ih imam ukupno 8, imaju počasno mjesto u mome stanu, na polici iznad trosjeda u dnevnom boravku. Ako bi 'nedajbože' izbio požar, prvo bih spašavao djecu, pa kviskiće, pa ženu, ha-ha', našalio se  pobjednik superfinala Kviskoteke.

Robert Pauletić na drugoj je igri sinoćnje Kviskoteke ostvario bodovnu razliku od stotinjak bodova. Već je u tom trenutku bilo jasno kako će Splićanin pobjediti u superfinalu.

Njegovi protivnici, iako vrhunski znalci, teško su dolazili do izražaja u konkurenciji s Pauletićem.  

Drugo mjesto osvojio je Tomislav Ćurin iz Zagreba podrijetlom s otoka Hvara, dok je treće mjesto osvojio Mladen Barać iz Slatina s otoka Čiova.

Da živi u stilu 'Znanje je in', te da ima veliko srce, Pauletić je dokazao donacijom cjelokupnog u humanitarne svrhe kompletnog osvojenog iznosa. 

'Dosad osvojenih 170.000 kuna odavno sam podijelio dječjim domovima u Splitu, Osijeku, Dubrovniku, Puli i Lekeniku kod Zagreba. Ovih milijun kuna rasporedit ću tako da pola milijuna dobivaju djeca iz domova, i to direktnom uplatom na štedne knjižice koje ću im otvoriti, a preostalih pola milijuna razdijelit ću za zdravstvo, kulturu i male sportske klubove u Dalmaciji', kaže Pauletić.

Robert Pauletić svoju je pobjedu u Kviskoteci usporedio s osvajanjem Mount Everesta, a posvetio ju je najpoznatijem hrvatskom alpinistu Stipi Božiću. 

O ljubavi prema znanju Pauletić je već u nekoliko navrata govorio u javnosti. U posljednje vrijeme u Hrvatskoj se sve više govori o razvoju 'zemlje znanja', no mladima je često teško približiti strast prema učenju. 

'Neka ne gledaju glupe reality-show emisije, niti isprazna talk-show brbljanja, jer ni jednim ni drugim ništa ne dobivaju, samo zatupljuju mozak. Na televiziji neka gledaju što više zanimljivih dokumentarnih emisija i, naravno, Kviskoteku! Kad je o kompjuterima i internetu riječ, manje igrica, više Wikipedije. I neka uvijek stjecanje znanja doživljavaju kao zabavu i relaksaciju, ne kao napor i obavezu', poručio je jedan od najpoznatijih hrvatskih znalaca generacijama koje dolaze.

Enigmat i putopisac iz Splita na žalost brojnih obožavatelja najavio je kako se ovom pobjedom oprašta od nastupa u kvizovima.

'Ne znam što bih više uopće radio na kvizovima. Gledajte, Kviskoteka je majka svih kvizova, a superfinale je vrh Kviskoteke. Pobjeda u superfinalu Kviskoteke je nešto najviše što kviz-natjecatelj može poželjeti. Ja ionako nikad u životu nisam nastupao ni u jednom drugom kvizu osim u Kviskoteci. Povlačim se u trenutku najveće sreće, ovu pobjedu sam zaista dugo čekao' objasnio je Pauletić svoju odluku.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene