Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nevrijeme hara Hrvatskom

VIDEO/FOTO Ogromne štete u Čazmi, ministar Paladina: "Ozlijeđena je jedna djevojčica, a 30-ak kuća ostalo je bez krovova"

Aktualno Galerija Ogromna šteta u Čazmi - 3 Ogromna šteta u Čazmi - 3 Foto: Snimio čitatelj Čazma Čazma Foto: MUP Čazma Čazma Foto: MUP Ogromna šteta u Čazmi - 1 Ogromna šteta u Čazmi - 1 Foto: Snimio čitatelj +6 Ogromna šteta u Čazmi - 2 Galerija 1/11 >>
Hitne službe su na terenu i obilaze područja pogođena nevremenom u četvrtak. Olujni vjetar u Čazmi je izazvao ogromnu štetu. Stradali su krovovi kuća, oštećena je osnovna škola, prevrnuti su kamioni, a oštećen je i dalekovod zbog čega nema struje. Jak vjetar i nevrijeme poharalo je i Podravinu, srušivši nekoliko stabala pa je nastao kaos u prometu.

U Čazmi je puhao olujni vjetar koji je nosio sve pred sobom.

Ravnateljstvo civilne zaštite javilo je kako je na području Čazme nastala velika šteta na krovovima obiteljskih kuća, poslovnih objekata, vozilima te osnovnoj školi u Čazmi. Zbog oštećenja dalekovoda došlo je do prekida u opskrbi električnom energijom.

U Čazmu je hitno otputovao bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić i sastao se s lokalnom upravom.

"Kuće i poslovni objekti su ostali bez krovova, drveća su srušena, nastradala je i škola kao i dalekovod zbog čega neće biti struje, možda i više dana. Ima i kamiona koje je snažan vjetar preokrenuo. Vatrogasci su na terenu, činimo sve što možemo u ovom trenutku da pomognemo građanima", kazao je župan Marušić.

Iz Čazme se uživo u Dnevnik Nove TV javio reporter Domagoj Mikić koji je razgovarao s mještanima, a za vrijeme njegova javljanja ponovno je počeo snažan pljusak. Više o tome čitajte >>OVDJE

O nevremenu u Čazmi i evenutalnim ozlijeđenim osobama policija se još nije očitovala, no glasnogovornik Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske rekao je da je zaprimljeno nekoliko dojava građana o oštećenju imovine uslijed nevremena. Uglavnom je riječ o oštećenjima vozila uslijed pada stabala.

Čazmu je posjetio i potpredsjednik Vlade Tomo Medved te rekao da su prioritet prvenstveno ljudi koje treba zbrinuti i izmjestiti iz oštećenih objekata i da su sve vladine službe na raspolaganju građanima.

"Zaštit ćemo kuće koje su izgubile krovove, a važno je djelovati brzo zbog najave novih padalina jer je sljedećih dana najavljena velika ciklona”, istaknuo je potpredsjednik Medved.

Zahvalio je službama koje su pravovremeno intervenirale te dodao da su sve službe Vlade na raspolaganju građanima Čazme, ali i drugih mjesta pogođenih današnjom nepogodom. Dodao je i da je u posljednjih godinu dana, nažalost, zabilježeno više nepogoda u kojima su morali intervenirati, a da se ova današnja u Čazmi čini se najvećom.

U Čazmu su stigli i ministar graditeljstva Ivan Paladina i ministrica poljoprivrede Marija Vučković.

Ozlijeđena djevojčica prevezena u Klaićevu

Ministar Paladina je rekao da je prema prvim procjenama 30-ak kuća ostalo bez krovova te dodao da je ozlijeđena jedna djevojčica koja je prevezena u Klaićevu bolnicu.

Kako je rekao, razmjeri štete tek se trebaju detaljno utvrditi, a nakon toga će se na razini Vlade odrediti mjere pomoći.

Bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić je izjavio kako će svakako proglasiti elementarnu nepogodu, da je Čazma stradala najviše, a zabilježene su i velike štete na području grada Grubišnog Polja i općine Berek, a moguće i u još nekim općinama i gradovima te županije. Zahvalio je Vladi RH na stavljaju svih resursa na raspolaganje.

Ogromna šteta u Čazmi - 3 Čazma (Foto: MUP)

Srednja škola Čazma odlučila je kako se u petak neće održati nastava.

"Dragi učenici i dragi roditelji, nadamo se da ste dobro i na sigurnome. Javljamo da sutra nema nastave, a za dalje ćemo vidjeti. Čuvajte se i pomozite onima kojima je pomoć potrebna", objavila je škola na Facebooku.

 

"Županijski centar 112 Bjelovar danas, 15. rujna u popodnevnim satima zaprimio je više dojava građana o nevremenu praćenim jakim vjetrom i kišom na području Čazme. Na teren su upućene žurne službe, a djelatnici Službe civilne zaštite Bjelovar u suradnji s predstavnicima stožera civilne zaštite i županijskim vatrogasnim zapovjednikom obilaze pogođena područja radi inicijalne procjene štete i organiziranja potrebnih aktivnosti na otklanjanju posljedica nevremena", objavilo je Ravnateljstvo.

 

 

Nevrijeme praćeno vjetrom, tučom te kišom zahvatilo je i područje Grubišnog Polja, gdje je uzrokovalo materijalnu štetu na objektima i vozilima.

Snažno nevrijeme u unutrašnjosti zemlje

Ravnateljstvo civilne zaštite objavilo je kako je nevrijeme zahvatilo više županija u kojima je nastala šteta.

Županijski centar 112 Koprivnica zaprimili su pozive s područja Koprivničko-križevačke županije o olujnom nevremenu, uzrokujući materijalnu štetu na krovovima kuća, srušenom drveću na prometnicama i prekida opskrbe električnom energijom.

Područje Osječko-baranjske županije također je zahvatilo nevrijeme praćeno kišom i vjetrom, a koje je uzrokovalo poteškoće u prometu zbog srušenog drveća i oštećenja krova kuće.

Olujno nevrijeme praćeno vjetrom zahvatilo je dio Virovitičko-podravske županije (djelove Slatine i Orahovice). Županijski centar 112 Virovitica zaprimio je nekoliko dojava građana o oštećenju krovova kuća i o srušenom drveću. U Slatini je drvo palo na elektrovodove te je došlo do prekida opskrbe električnom energijom.

Na terenu su sve žurne službe koje rade na uklanjanju posljedica nevremena.
 

 

 

Pune ruke posla za vatrogasce

Javna Vatrogasna postrojba Garešnica objavila je fotografije s intervencija uklanjanja srušenih stabala kod Osnovne škole Berek.

Zbog srušenih stabala kolone u Podravini

Jako nevrijeme srušilo je nekoliko stabala na podravskoj magistrali u mjestu Bolfan. Zbog srušenog stabla nastale su kilometarske kolone.

Podsjećamo pljusak praćen grmljavinom pogodio je u četvrtak poslijepodne i Zagreb. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna VELIKA PROMJENA VIDEO Jako grmljavinsko nevrijeme u Zagrebu: Upaljeni meteoalarmi, čini se da se opraštamo od ljeta

Pročitajte i ovo Ilustracija VREMENSKA PROGNOZA Pripremite topliju odjeću: Dramatična promjena vremena pred vratima

Upaljeni meteoalarmi za cijelu zemlju

Meteorolozi su najavili pogoršanje vremena te upalili žuti meteoalarm.

Od danas su na snazi upozorenja Meteoalarma za cijelu zemlju. Narančasto upozorenje za olujni vjetar, obilnu kišu i grmljavinska nevremena na snazi je za Istru, Kvarner, Gorski kotar i Liku, dok je u ostatku zemlje na snazi žuti alarm.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene