Zsa Zsa

Slinavi buldog proglašen najružnijim psom na svijetu

Zsa Zsa, najružniji pas (Foto: AFP)
Zsa Zsa, najružniji pas (Foto: AFP) Foto: Afp
S jezikom koji visi do zemlje i slinom što mu curi iz usta, buldog Zsa Zsa osvojio je u subotu naslov najružnijeg psa na svijetu na godišnjem natjecanju u Petalumi, u Kaliforniji, na zapadu Sjedinjenih Država.

Kuja buldoga stara 9 godina pomela je trinaest konkurenata svojim adutima: staklastim očima, krivim zubima, širokim ramenima i ružičastim kandžama u skladu s bojom njezine ogrlice.

Ime je dobila po slavnoj glumici Zsi Zsi Gabor, rekla je njezina vlasnica.

"Toliko je ružna da je to čini jedinstvenom", rekla je, kako prenose glasila.

Zsa Zsa je prvih pet godina života provela u trgovini za kućne ljubimce u Missouriju, a zatim je prodana na dražbi. Udruga za zaštitu životinja ju je otkupila i dala na posvajanje gospođi Brainard koja ju je prijavila na natjecanje.

Lani je titulu najružnijeg ponio napuljski mastif kojega su crvene očice, golemi sivi naborani obrazi i velike klempave uši 'očarali' ocjenjivački sud.

Vlasnik pobjednika dobiva nagradu u iznosu od 1.340 eura i zrakoplovnu kartu za New York gdje će pas biti predstavljen medijima.

Natjecanje se u Petalumi, gradiću na obali, održava već 50 godina, rekli su organizatori koji žele promicati posvajanje tih pasa koje malo tko želi. (Hina)