Aligatori okovani ledom ( foto: Screenshot/Youtube)
Aligatori okovani ledom ( foto: Screenshot/Youtube) Foto: Screenshot Youtube

Val hladnoće pogodio je velik dio SAD-a, srušivši brojne temperaturne rekorde. Osim na ljude hladnoća utječe i na životinje, a američki aligatori pronašli su neobičan način kako se od nje obraniti.


Močvarni park u Sjevernoj Karolini objavio je na svojoj Facebook stranici video aligatora u zamrznutom jezeru. Tijela su im potpuno okovana ledom iz kojega im vire samo nosnice kako bi mogli disati. Iako izgledaju kao da nisu živi, a neke je teško i uočiti, aligatori su živi i miruju kako bi sačuvali što više energije.

Vezani članci Kolinda Grabar-Kitarović Kolinda Grabar-Kitarović o Joeu Bidenu: "Jako dobro poznaje stanje u BiH i povijest odnosa na području Europe. Od Hrvatske će se očekivati puno više nego ikada do sada" Melania Trump Melania Trump objavila oproštajnu poruku te istaknula da "nasilje nikad nije rješenje". Mnogima će biti znakovito na koji je način spomenula supruga

Ovi gmazovi ne mogu sami regulirati temperaturu svoga tijela, ali je mogu spustiti, kao i usporiti metabolizam u stanje poluhibernacije. Jedino na taj način mogu preživjeti teške uvjete.

Zamrznuti mogu biti i nekoliko dana, a kada zatopli i led se otopi, jednostavno otplivaju i termoreguliraju temperaturu tijela u normalu.