Mat je silno volio životinje, napose mace, te je pazio na one koje su se motale oko obiteljske kuće (FOTO: Facebook/Souffan Che Zan)
Mat je silno volio životinje, napose mace, te je pazio na one koje su se motale oko obiteljske kuće (FOTO: Facebook/Souffan Che Zan)

Mat je silno volio životinje, napose mace, te je pazio na one koje su se motale oko obiteljske kuće.


Jedna obitelj iz malezijskoga Langkawija svjedočila je u ponedjeljak gotovo nevjerojatnom prizoru. Dok se, naime, opraštala od pokojnog Ismaila Mata (88), gospodina koji je iza sebe ostavio dvanaesteoro djece i 38 unučadi, na sprovodu se pojavila bijela mačka koju je rodbina jedva sklonila s groba.

Vezani članci Fotobombe (Foto: brightside.me) - 7 Uletjele u kadar i upropastile fotke na najbolji mogući način Mačka (Foto: Screenshot/Facebook) Mačke imaju neobične moći koje graniče s teleportacijom

O čijoj je mački riječ, nikome nije jasno, no sudeći prema objavi pokojnikovog unuka Muhammada Soffuana Che Zana, postoji mogućnost da govorimo o uličnoj životinji o kojoj je Ismail Mat skrbio za života.

Mat je silno volio životinje, napose mace, te je pazio na one koje su se motale oko obiteljske kuće. Je li i ova bila među njima, unuk nije mogao potvrditi, ali su pojedini u selu kazali obitelji da su identičnu bijelu mačku učestalo viđali kako se mota oko tamošnje džamije.

Bilo kako bilo, mačka se od groba nije dala ni kada je sprovod završio, a Souffan je naknadno na Facebooku napisao kako su mu u selu potvrdili da mačka i dalje obilazi grob te ga naizgled čuva.