Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Mat je silno volio životinje, napose mace, te je pazio na one koje su se motale oko obiteljske kuće.


Jedna obitelj iz malezijskoga Langkawija svjedočila je u ponedjeljak gotovo nevjerojatnom prizoru. Dok se, naime, opraštala od pokojnog Ismaila Mata (88), gospodina koji je iza sebe ostavio dvanaesteoro djece i 38 unučadi, na sprovodu se pojavila bijela mačka koju je rodbina jedva sklonila s groba.

Vezani članci Hobotnica i orao Hobotnica uhvatila orla, ne bi mu se dobro pisalo da se nisu upleli ljudi Velike maze (Foto: Facebook) - 7 Slatki štenci pretvorili se u divovske maze, a još uvijek se ponašaju kao bebe

O čijoj je mački riječ, nikome nije jasno, no sudeći prema objavi pokojnikovog unuka Muhammada Soffuana Che Zana, postoji mogućnost da govorimo o uličnoj životinji o kojoj je Ismail Mat skrbio za života.

Mat je silno volio životinje, napose mace, te je pazio na one koje su se motale oko obiteljske kuće. Je li i ova bila među njima, unuk nije mogao potvrditi, ali su pojedini u selu kazali obitelji da su identičnu bijelu mačku učestalo viđali kako se mota oko tamošnje džamije.

Bilo kako bilo, mačka se od groba nije dala ni kada je sprovod završio, a Souffan je naknadno na Facebooku napisao kako su mu u selu potvrdili da mačka i dalje obilazi grob te ga naizgled čuva.