Odavno je poznato da je pas čovjekov najbolji prijatelj. No kad pas posvoji lane, onda je to priča vrijedna filmskog scenarija. Naime, kujicu Xenu, iz okolice Jastrebarskog, othranila je lane po imenu Srećko.

Galerija


Prošlog proljeća Xena, ženka tornjaka, se iz šetnje susjedstvom nije vratila sama. Kući je dovela maleno lane. Obitelj Hlebetina ostala je u šoku. No pravo iznenađenje tek je uslijedilo.

Vezani članci Rajko Dujmić U sjećanje na Rajka Dujmića okupili se domaći glazbenici i njegova obitelj, prisjetili su ga se s tugom, ali i ponosom Pas izgrizao ženu u Kragujevcu Ženu nasmrt izgrizao njezin šarplaninac, liječnici zbog agresivnog psa nisu mogli do nje

"Čim ga je donijela, vidjeli smo da ga stalno grli ga k sebi. Lane je zatim počelo sisati", rekla je Martina Hlebetina. "To je trajalo danima bez da se Xena pobunila. Ona je sama išla k njemu i namjestila se da bi on mogao sisati", dodala je.

Za činjenicu što je Xena nemoćno lane prigrlila poput prave majke, gospodin Nevenko pokušao je naći logično objašnjenje.

"Mjesec dana prije je pobacila štence. Čak je morala ići na operaciju da se oni odstrane, tako da se valjda radi o toj majčinskoj ljubavi", rekao je Nevenko Hlebetina.

Neobična ljubav psa i laneta (Foto: Dnevnik.hr) - 1
Neobična ljubav psa i laneta (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Foto: DNEVNIK.hr

Lane se i cijeloj obitelji uvuklo pod kožu. Postali su bogatiji za još jednog člana, kojem su nadjenuli ime Srećko jer je, kako kaže Martina, imao sreću jer je uspio doći obitelji koja ga je othranila.

Tegle ruža su prazne jer ih je Srećko sve pojeo

Kako ne bi u nečemu pogriješili, potražili su i savjet veterinara.

"Veterina smo pitali čime bi ga bilo najbolje hraniti, i on nam je rekao da je kozje mlijeko najbolje jer je najsličnije mlijeku srne a, pošto imamo koze, to nije bio nikakav problem", objasnila je Martina.

Neobična ljubav psa i laneta (Foto: Dnevnik.hr) - 1
Neobična ljubav psa i laneta (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Foto: DNEVNIK.hr

Osim mlijekom, Srećko se hrani kukuruzom te starim kruhom.

"Za desert voli pojesti ruže. Tegle su prazne jer ih je sve pojeo. Onda je otišao na lišće, pa cvijeće, sad već jede i stabljiku", ispričao je Nevenko.

Martina i Nevenko znaju da će zov divljine biti jači od Srećka

Srećko ima punu slobodu kretanja. Nekoliko puta je sa Xenom otišao izvan obiteljskog dvorišta, ali svaki su se put zajedno vratili kući. No nedavno je nestašni sin odlučio sam otići u noćni izlazak.

"Mislili smo da se više neće ni vratiti, ali se u toku noći vratio i onda je Xena počela lajati . Ona nas je obavijestila, izašli smo i vidjeli smo ga da hoda po cesti. Nahranili smo ga i pustili da ode spavati na svoje mjesto", rekao je Nevenko.

Neobična ljubav psa i laneta (Foto: Dnevnik.hr) - 1
Neobična ljubav psa i laneta (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr

Martina i Nevenko svjesni su činjenice da će kad tad svanuti dan kad će ih Srećko morati napustiti. Boje se da će zov divljine ipak biti jači od njega. Ipak se nadaju da će dan rastanka, ako već mora, doći što kasnije.