Brazil su stigla takva vremena da su građanima novčanice počele otimati i ptice (FOTO: YouTube/Screenshot)
Brazil su stigla takva vremena da su građanima novčanice počele otimati i ptice (FOTO: YouTube/Screenshot)

U državi u kojoj građane ionako svakodnevno pljačka sva sila kriminalaca, sada su se otimanju pridružili i "čudnovati kljunaši".


Nikako da brazilska policija dođe do predaha. U državi u kojoj ima prepune ruke posla s ljudima, sada su se kriminalu odale i - ptice! Eto, jedna je prije nekoliko dana na prepad opljačkala neku gospođu usred bijeloga dana, pa ako ste mislili da smo se u naslovu poslužili tek stilskom frazom, nismo.

Vezani članci Koronavirus u Brazilu Brazil prešao brojku od četvrt milijuna umrlih od koronavirusa Policija, ilustracija Sramota: Usred bijela dana krali humanitarnu pomoć u Kostajnici

Razbojnik je doslovno odlepršao s novčanicom u kljunu, ali srećom samo do prve police što je omogućilo trgovcu da ga sustigne prije bijega nebu pod oblake.

Zamislite da vam tako ptica odnese novčanicu od tisuću kuna. Biste li uopće zvali policiju? Što biste rekli djelatnoj osobi na slušalicu? Biste li uopće pokušavali opisati lopova ili biste naprosto odustali svjesni da bi vjerojatno reagirala poput profesora kojeg učenik uvjerava da mu je pas pojeo zadaću?