Mrtvačnica (Foto: Flickr/Stuart McAlpine)
Mrtvačnica (Foto: Flickr/Stuart McAlpine)

Žena iz Južnoafričke Republike oporavlja se nakon što je proglašena mrtvom i smještena u mrtvačnicu.


Žena je sudjelovala u prometnoj nesreći, nakon koje je proglašena mrtvom jer je medicinsko osoblje na mjestu nesreće zaključilo da ne pokazuje znakove života. Žena je prevezena u mrtvačnicu u Carletonvilleu, no djelatnik mrtvačnice primijetio je da žena diše.

Vezani članci Taksi prijevoz minibusom najpopularniji je oblik prijevoza u Južnoj Africi (Foto: AFP/arhiva) 11 vozača taksija ubijeno na povratku sa sprovoda Ilustracija (Foto: Instagram) Seksistička reklamna kampanja za pivo: "Svi tvoji prijatelji su je već imali"

Djelatnici bolnice u blizini Johannesburga potvrdili su za BBC da se neimenovana žena oporavlja te da je u tijeku istraga slučaja. ''Kao obitelj ne želimo pričati o slučaju dok nisu prisutni liječnici, policija i mrtvozornik koij su bili uključeni u slučaj. Trebamo odgovore'', poručio je član njezine obitelji koja je ostala u šoku nakon dojave da je žena preminula.

Za sada su dobili samo službeno priopćenje da nema dokaza o nehaju: ''To ovoga nije došlo zato što su naši bolničari loše educirani'', kazao je Gerrit Bradnick. Bradnick objašnjava da je žena bila jedna od nekoliko žrtava prometne nesreće te da su svi ostali sudionici poginuli.

Ovo nije prvi put da se netko "probudio" u mrtvačnici nakon što je proglašen mrtvim. U siječnju ove godine je jedan španjolski zatvorenik došao svijesti nekoliko sati prije zakazane obdukcije kojom je trebao biti utvrđen uzrok njegove smrti. Prethodno su ga tri liječnika proglasila mrtvim.