Ronilac je grozan prizor zabilježio na Baliju (FOTO: Rich Horner/Facebook)
Ronilac je grozan prizor zabilježio na Baliju (FOTO: Rich Horner/Facebook)

Ronilac je na stravičan prizor naletio točno tamo gdje inače raže dolaze na čišćenje od parazita.


Britanski ronilac Rich Horner zabilježio je prije nekoliko dana na Baliju potvrdu da još uvijek živimo od danas do sutra i da ne marimo previše kako će nam se sve zlo koje činimo vratiti. A obit će nam se o glavu sve to zagađivanje prirode, ne sumnjajte, pa tako i ove beskonačne tone plastike što ometaju život u moru.

Vezani članci Borba Hrvatske protiv klimatskih promjena - 3 Hrvatska na putu do klimatskih promjena: Doznajemo koji su nam aduti, a gdje kaskamo za svijetom Limenka u bakalaru Kakav užas! ''Prodajem ribu već 20 godina, ali ovako nešto još nisam vidio''

Horner je na smeće naletio točno tamo gdje raže mante dolaze na čišćenje od parazita, pri čemu im pomažu ribe, no pri obilasku je zatekao samo jednu, što je bio poražavajući prizor.

Kada smo već kod Balija, kažimo da je Indonezija drugi najveći zagađivač plastikom na svijetu, odnosno da ta država ima golemih problema jer dnevno priozvodi 130 tisuća tona otpada.

Istina, tamošnje vlasti ulažu prilična sredstva da situaciju dovedu u red, međutim pitanje hoće li nam to pomoći ako nam ne uđe u kolektivnu svijest da s planetom nećemo moći unedogled ovako.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju