Hrvoje Zekanović
Hrvoje Zekanović Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Saborski zastupnik stranke Hrvatskih suverenista Hrvoje Zekanović u ponedjeljak je na Twitteru objavio anketu u kojoj je pratitelje pitao jesu li za zaštitu života od začeća.


Odgovori koje je ponudio u anketi nemaju nikakve veze s pitanjem, već su vrlo sugestivni i sugeriraju da se ne može istovremeno štititi život i poštivati pravo reproduktivne autonomije.

Vezani članci Umirovljenici, ilustracija - 2 Izvještaj o ljudskim pravima: Stagnacija i nazadovanje u prošloj godini. Posebno pogođene osobe u riziku od siromaštva Slika nije dostupna ''Ekstremizam nema nacionalnu pripadnost''

Zekanović je ponudio odgovore ''Da, ja sam za život!'' i ''Ne, ja sam za abortus!''. Na njegovo iznenađenje, odgovor ''ne'' pobijedio je s više od 80 posto glasova, no to je bio tek početak tog fijaska iz nerazumijevanja društvenih mreža, ljudskih prava, biologije, logike i sličnih područja.

 

Neke od komentara na njegovu anketu koji su uskoro uslijedili prenosimo u nastavku pa i sami možete doprinijeti diskusiji ako mislite da je to potrebno.