Neki drugi svijet

Vlasnik lutaka za seks: "Da mogu govoriti, muškarcima bi bile draže od žena"

Lutka (Foto: Screenshot/YouTube)
Lutka (Foto: Screenshot/YouTube) Foto: Screenshot/YouTube
Kinez uživa u društvu lutaka za seks i nada se da će jednog dana potpuno zamijeniti žene.

Zhenguo Yu razvedeni je otac dvaju tinejdžera koji živi s 11 lutaka za seks. "Svaki put kad naručim haljine za njih, krojač misli da se šalim jer mjere odudaraju od pravih ljudskih mjera. Nitko nema tako velike grudi i mali struk", kaže Yu, koji je za Quartz pokazao kolekciju svojih lutaka i njihovih brojnih haljina pohranjenih u sobi ukrašenoj slikama iz videoigara.

Ove "realistične" lutke za seks prodaju se po cijeni višoj od 10.000 kuna, a tvrtka Taobao u Kini prodaje oko 1500 lutaka svaki dan. Smatraju da takva pomama vlada zbog činjenice da je u Kini oko 34 milijuna više muškaraca nego žena.

Iako se ne zna koliko muškaraca posjeduje lutke za seks, procjenjuje se da brojka nadmašuje milijun. Yu je postao popularan na tamošnjim društvenim mrežama jer redovito objavljuje fotografije svojih lutaka u zanimljivim odjevnim kombinacijama, a neki ga muškarci traže da "posvoji" njihove lutke nakon što stupe u brak jer znaju da će se on "brinuti o njima".

Yu tvrdi da nema sreće sa ženama te već godinama nije bio u vezi, ali kaže da je zadovoljan u društvu svojih lutaka. "Kada bi lutke mogle govoriti i kretati se poput ljudi, kladim se da bi muškarci radije provodili život s lutkama nego sa ženama", kaže Yu. Njegova teorija uskoro bi mogla biti testirana jer je u razvoju umjetna inteligencija za robote za seks. Također je zanimljivo što će se dogoditi kada u proizvodnju krene muška verzija.