Hoće li se zadnji smijati?

Već deset godina živi ispod mosta i još se ne predaje: Misija mu je naći formulu za jackpot na lotu

Igranje Lota nekome se dobro isplatilo (FOTO: Profimedia)
Igranje Lota nekome se dobro isplatilo (FOTO: Profimedia)
Je li moguće predvidjeti koje će kuglice izaći iz bubnja? Ovaj čovjek silno da i u lotu postoje zakonitosti i ne misli se vratiti u obiteljski dom sve dok ih ne otkrije.

Wang Chengzhou, 49-godišnjak iz kineskog grada Chongqinga, posvetio je dobar dio svog života otkrivanju formule koja će mu omogućiti da počne osvajati jackpotove na lotu. Nismo sigurni hoće li je ikad pronaći, ali taj uporni muškarac i dalje po čitave dane ispisuje dosad izvučene brojeve i traži među njima zakonitosti.

Kako bi mogao kockati povremeno radi u pošti i kao čistač, a tamošnji mediji navode da na listiće mjesečno troši i do 2.500 kuna.

Chengzhou je svojedobno radio kao građevinar u Xianu, ali je 2008. godine netragom nestao nakon što je pretrpio frakturu bedrene kosti.

Obitelji je javio tek toliko da odlazi u drugu pokrajinu na novi posao, pa završio u Chongqingu gdje još uvijek pokušava ispuniti životnu misiju.

"Usavršio sam algoritme lutrije i planiram napisati nekoliko knjiga posvećenih toj temi", rekao je tamošnjim novinarima, koje je začudio kada im je otkrio da ne mora živjeti kao beskućnik. Dapače, potvrdio im je da se u svakom trenutku može vratiti u dom majci, što ne namjerava učiniti sve dok ne nađe čarobni ključ.

Na njegovu veliku žalost, sveučilišni profesor matematike Zhou De vjeruje da u tome ipak neće uspjeti jer, vidi čuda, postoji razlog zašto se izvlačenje kuglica iz automata naziva igrom na sreću.