Godišnji festival penisa, događaj koji se u japanskom gradu Kawasakiju održava još od 1969. godine, podiže svijest o sigurnom seksu i prikuplja novac za borbu protiv HIV-a.

Galerija


Kanamara Matsuri, poznat kao Festival čeličnih falusa, i ove je godine u Kawasakiju okupio na desetke tisuća ljudi.

Vezani članci Policija u Japanu,ilustracija Izvršena smrtna kazna nad strancem u Japanu: Obješen Kinez osuđen za ubojstvo četveročlane obitelji Slika nije dostupna Cijelo selo saznalo za nedjelo: Ljubavniku se zaglavio penis u nevjernoj ženi

Proljetna je to tradicija još od davne 1969. godine posvećena muškom spolnom organu. Ovaj je festival duhovni događaj koji slavi penis i plodnost, a ima korijene još iz 17. stoljeća kada su se seksualni radnici iz Kawasakija klanjali ispred svetišta Kanayama svetištu moleći za zaštitu od spolno prenosivih bolesti.

Festival je djelomično inspiriran i legendom o demonu oštrih zuba koji se "usadio" u vaginu žene koja ga je odbila. Demon je potom više puta ugrizao penis ženina supruga, sve dok nije platila kovaču da napravi čelični falus koji je bio dovoljno tvrdi da slomi demonove zube.

Festival se održava svake godine prve nedjelje u travnju, a sudionici paradiraju s gigantskim penisima, ližu lizalice i sladolede u obliku penisa, poziraju sa skulpturama u obliku spolnog organa i kupuju suvenire. Na festivalu posjetitelji uče o sigurnom seksu i prikupljaju se sredstva za borbu protiv HIV-a. Svake godine ga posjeti oko 50.000 ljudi.