Požar na aerodromu u Hong Kongu (Screenshot: Twitter)
Požar na aerodromu u Hong Kongu (Screenshot: Twitter)

Požar je u ponedjeljak izbio na pisti međunarodnog aerodroma u Hong Kongu, zbog kojeg se pored aviona aviokompanije American Airlines mogao vidjeti crni dim.


Požar je na međunarodnom aerodromu u Hong Kongu počeo u ponedjeljak oko 5:30. Prvo je izbio na jednom od prometnih vezova na pisti, a jedna osoba je ozlijeđena, rekla su iz policije.

Vezani članci Heathrow, London (Foto: AFP) Eksplodirali bi da ih je netko pokušao otvoriti: Sumnjivi paketi pronađeni u zračnim lukama i na kolodvoru Waterloo bili su bombe Vatrogasci, ilustracija (Foto: Pixsell, Miranda Cikotić) Yugo izazvao požar u Istri: Izgorjelo sedam kamp-prikolica, plovilo i dva vozila

"Jedno od vozila za utovar se zapalilo prilikom utovara tereta na avion", rekao je glasnogovornik policije, te dodao da je avion American Airlinesa, pored kojeg je došlo do požara, bio prazan.

Požar je, izvještava news.au.com, izazvao teret koji se zapalio par trenutaka prije ukrcaja. Fotografije događaja prikazuju snažnu vatru, iznad koje se, pored trupa aviona, diže crni dim.

Upravitelji aerodroma rekli su da je vatra ugašena te da istražuju uzrok zapaljenja.