Imaš? Platit ćeš

Tako se vani neposlušne uči pameti: Zbog vožnje u pijanom stanju je kažnjena sa 195 tisuća kuna!

Katharina Gamlemshaug Andresen može se smatrati sretnom ženom što je platila 'samo' 195 tisuća kuna (FOTO: YouTube/Screenshot)
Katharina Gamlemshaug Andresen može se smatrati sretnom ženom što je platila 'samo' 195 tisuća kuna (FOTO: YouTube/Screenshot)
Najbogatijoj Norvežanki je ujedno oduzeta vozačka dozvola na 13 mjeseci.

Katharina G. Andresen, 22-godišnja djevojka koja je prema Forbesovoj listi najbogatija Norvežanka, platila je kaznu u iznosu od 195 tisuća kuna zato što su je policajci ulovili pijanu za volanom.

Uz to joj je vozačka dozvola oduzeta na trinaest mjeseci, a najbolji dio priče kaže da je Andersen fantastično prošla budući da je kazna u teoriji mogla dosegnuti iznos od pet milijuna dolara.

Nismo se zabunili, naime, budući da se u toj nordijskoj državi kazna određuje prema formuli "što više imaš, to ćeš više platiti, NY Times prenosi da je Andresen mogla dobiti po džepu i na temelju ukupne imovine, ali je sud ipak našao neko blaže rješenje jer joj ovogodišnja dividenda još nije isplaćena i nema stalna primanja.

Mlada je dama postala milijarderkom prije nekoliko godina zahvaljujući očevoj odluci da je da 42% dionica u obiteljskoj vrlo uspješnoj investicijskoj kompaniji. Njezino se bogastvo procjenjuje na 1.23 milijarde dolara.