Katharina Gamlemshaug Andresen može se smatrati sretnom ženom što je platila 'samo' 195 tisuća kuna (FOTO: YouTube/Screenshot)
Katharina Gamlemshaug Andresen može se smatrati sretnom ženom što je platila 'samo' 195 tisuća kuna (FOTO: YouTube/Screenshot)

Najbogatijoj Norvežanki je ujedno oduzeta vozačka dozvola na 13 mjeseci.


Katharina G. Andresen, 22-godišnja djevojka koja je prema Forbesovoj listi najbogatija Norvežanka, platila je kaznu u iznosu od 195 tisuća kuna zato što su je policajci ulovili pijanu za volanom.

Vezani članci Osebujni auti Toliko vole limene ljubimce da su ih uredili do neprepoznatljivosti, jesu li uopće u voznom stanju? Sudar Zbog poledice potpuno izgubio kontrolu nad autom, ali čini se da ima anđela čuvara

Uz to joj je vozačka dozvola oduzeta na trinaest mjeseci, a najbolji dio priče kaže da je Andersen fantastično prošla budući da je kazna u teoriji mogla dosegnuti iznos od pet milijuna dolara.

Nismo se zabunili, naime, budući da se u toj nordijskoj državi kazna određuje prema formuli "što više imaš, to ćeš više platiti, NY Times prenosi da je Andresen mogla dobiti po džepu i na temelju ukupne imovine, ali je sud ipak našao neko blaže rješenje jer joj ovogodišnja dividenda još nije isplaćena i nema stalna primanja.

Mlada je dama postala milijarderkom prije nekoliko godina zahvaljujući očevoj odluci da je da 42% dionica u obiteljskoj vrlo uspješnoj investicijskoj kompaniji. Njezino se bogastvo procjenjuje na 1.23 milijarde dolara.