Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na turniru u Španjolskoj pobjednicima su dodijeljene nagrade u rangu od vibratora do strugalice za pete.


Prvenstvo u skvošu održano na sjeveru Španjolske privuklo je pažnju ljudi iz cijelog svijeta zbog nagrade koju su organizatori poklonili pobjednicama turnira. I dok su pobjednici u muškoj konkurenciji kao nagradu osvojili sportska odličja, pobjednicama u ženskoj kategoriji organizatori su uz odličje poklonili i vibrator, dok su osvajačice drugog i trećeg mjesta dobile kremu za depiliranje i strugalicu za pete.

Vezani članci Nagrade za neophodne Neophodni radnici konačno dobili nagrade za rad za vrijeme pandemije pa svima pokazali koliko ih šefovi cijene Požar Pokazao zašto je neophodno zatvarati vrata spavaće sobe preko noći i objavio stravičnu snimku

Pobjednica Elisabet Sado izjavila je da ju je nagrada šokirala i da se stvari trebaju ozbiljno promijeniti. "Bile smo iznenađene, ma šokirane! Mislimo da su nagrade vrlo seksističke", kazala je Elisabet, a prenosi BBC.

Osvajačice medalja lokalnoj sportskoj federaciji poslale su nagrade i pismo u kojem izražavaju svoje nezadovoljstvo seksističkim ponašanjem, kojeg su ove nagrade bile samo najnoviji simptom. "Htjele smo svima objasniti što se događa jer smatramo da postoji puno diskriminacije prema ženama u sportu i stvari se trebaju promijeniti", poručuje Sado.

S njima se složila i sportska federacija pa su organizatori turnira morali odstupiti. "Mislim da su samo pokušali biti smiješni, ali bitno je da je njihov nepromišljeni potez potaknuo bitnu raspravu o seksizmu u sportu", zaključila je pobjednica turnira.