Srećom, svi su se putnici već nalazili na svojim mjestima (FOTO: YouTube/Screenshot/Ilustracija)
Srećom, svi su se putnici već nalazili na svojim mjestima (FOTO: YouTube/Screenshot/Ilustracija)

Premda se nitko od putnika nije žalio, uprava kompanije je svejedno uputila duboke isprike zbog eventualnih neugodnosti.


Uprava tvrtke Tsukuba Express uputila je javnosti ispriku jer joj se u utorak dogodio dosad nezamisliv gaf, da je vlak u njezinom vlasništvu krenuo prereno, točnije, dvadeset sekundi prije predviđenog vremena.

Vezani članci Japan obilježio 74. obljetnicu nuklearnog napada na Hirošimu (Foto: AFP) - 1 Tragedija koja je odnijela više od 140.000 života: Japan obilježio godišnjicu nuklearnog napada na Hirošimu Putnici u željezničkom prometu (Foto: Ivica Galovic/PIXSELL) Ako vam kasni vlak, moći ćete dobiti veći povrat novca

Premda se oko toga čak ni tamošnji građani, nadaleko poznati po vrsnim organizacijskim sposobnostima i disciplini, nisu osobito uzrujali, kompanija je svejedno uputila najdublje isprike na svojoj službenoj stranici, pa "tragičan događaj" objasnila nepažnjom vlastitih djelatnika.

Istragom je utvrđeno da nisu dvaput provjerili raspored, što je za posljedicu imalo da su s tokijske postaje put Tsukube pošli u 9:44:20 umjesto u 9:44:40, što niti jednom od putnika nije izazvalo probleme jer su se već svi ukrcali.

"Duboko se ispričavamo našim korisnicima zbog neugodnosti koju smo prouzočili", istaknuli su u priopćenju  čelnici tvrtke, ne istaknuvši pritom je li koji od djelatnika kažnjen i kako.