Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Vrućine su potjerale pčele s krovova pa su se smjestile na suncobran štanda za prodaju hot doga.


Policija je u utorak u rano poslijepodne bila prisiljena blokirati dio 43. ulice i Broadwaya nakon dojave da je suncobran nad jednim štandom za prodaju hot doga preplavio golem roj pčela.

Vezani članci Pčelarski sajam u Gudovcu Pčelare loša godina bacila u očaj: "Spašava nas što imamo i druge proizvode pa nismo vezani samo uz med" Nina Badrić i Petar Grašo Nina Badrić i Petar Grašo uhvaćeni u šetnji ruku pod ruku ulicama New Yorka: "Slatki ste, uživajte"

Vjeruje se da je oko 20.000 pčela doletjelo ondje iz košnica na vrhu jednog od manhattanskih krovova zbog velike vrućine. Nesvakidašnji prizor privukao je brojne prolaznike i turiste koji su se blizu Times Squarea zatekli u utorak u vrijeme ručka.

Poseban odjel njujorških policajaca zadužen za pčele brzo je stigao na mjesto događaja. Nekoliko njih je, odjeveno u zaštitna odjela uz pomoć posebnog uređaja nalik usisavaču u roku od sat vremena 'posaugalo' cijeli roj.

U posebnom kontejneru 40.000 pčela je transportirano u novi dom na Long Islandu. Tijekom incidenta nitko nije ozlijeđen, kazala je glasnogovornica njujorške policije Sophia Mason, uz smijeh dodavši da su pčele "jednostavno u vrijeme ručka sletjele na jedan hot dog". 

 (HINA)