Ilustracija (Foto: Twitter)
Ilustracija (Foto: Twitter)

Ilustracija trudne žene s uređenim stidnim dlakama izazvala je zgražanje nekih roditelja.


Roditelji iz Velike Britanije na društvenim su mrežama izrazili nezadovoljstvo ilustracijom ženskog reproduktivnog sustava iz udžbenika na kojoj su pubične dlake uređene u stilu poznatom i kao "sletna staza".

Vezani članci Medvjed (Foto: Screenshot/YouTube) Medvjed mu se ušuljao na stražnje sjedalo, sva sreća da je ostavio otvorena vrata Roditeljstvo (Foto: thechive.com) - 9 Bili su mladi i ludi dok nisu postali roditelji, pogledajte kako su im djeca promijenila život

Takvo uređivanje stidnih dlaka nazvali su "pornofrizurom" i zahtijevali da se ilustracija odmah ukloni iz udžbenika. Roditelji su svoje nezadovoljstvo oglasili na profilu izdavača na Twitteru, a ilustraciju su nazvali "odvratnom" i "sramotnom".

Zahtijevali su povlačenje ilustracije i javnu ispriku zbog "trudne žene s brazilkom". No čini se da je izdavač preduhitrio roditelje pa je još u svibnju 2018. izbacio ilustraciju iz novih izdanja. Iz izdavačke kuće poručili su: "Nismo željeli uvrijediti nikoga originalnom ilustracijom i spremni smo poslati svim roditeljima i nastavnicima novije izdanje."

Ilustraciju koja je zgrozila neke roditelje možete pogledati u nastavku i sami procijeniti je li neukusna za školsku knjigu.