Dan tu, dan tamo

Radujte se ovoj godini, nosi pregršt prilika za spajanje: Pogledajte popis blagdana i praznika u 2018.

U 2018. godini bit će puno prigoda za spajanje (FOTO: Profimedia)
U 2018. godini bit će puno prigoda za spajanje (FOTO: Profimedia)
Godina u koju smo ušli nudi pravo more potencijalnih produženih vikenda.

Da se previše ne lažemo, mnogi među nama vole se duže odmoriti od posla ukaže li se prilika, pa uzeti koji dan godišnjeg i spojiti s blagdanima i praznicima. Takvima i u tom kontekstu nosimo baš radosne vijesti - da 2018. godina  sa sobom nosi pregršt prilika da se uhvati kakva krivina.

Doduše, budući da smo blagdanski dio siječnja riješili, trebat će se pričekati do samoga početka travnja i Uskrsnog ponedjeljka (2. travnja), kada se pruža prva sljedeća prilika da se skrati radni tjedan.

Dvije nove slijede u svibnju, a osobito će vam biti drag lipanj kada su dva praznika idealno okružila subotu i nedjelju. 

Pazite sada, Praznik rada ove će godine pasti na utorak (1. svibnja), Tijelovo na četvrtak (31. svibnja), a Dan antifašističke borbe na petak (22. lipnja), odnosno Dan državnosti na ponedjeljak (25. lipnja).

Tijekom srpnja slijedi stanka od blagdana i praznika, međutim zato ćemo Veliku gospu (15. kolovoza) slaviti sredinom tjedna, u srijedu (imajte na umu da Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja pada u nedjelju, 5. kolovoza).

Dan neovisnosti u listopadu opet nudi duži vikend budući da pada na ponedjeljak (8. listopada), baš kao i Svi sveti, budući da 1. studenog "slijeće" u četvrtak.

Božić i Sveti Stjepan također su zauzeli dane u tjednu (utorak i srijedu), što ujedno i prosinac čini idealnim za spajanje budući da je tu još, naravno, i Nova godina (utorak).

1. 4. Uskrs - Nedjelja 
2. 4. Uskrsni ponedjeljak - Ponedjeljak
1. 5. Praznik rada - Utorak
31. 5. Tijelovo - Četvrtak
22. 6. Dan antifašističke borbe - Petak
25. 6. Dan državnosti - Ponedjeljak
5. 8. Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja - Nedjelja
15. 8. Velika Gospa - Srijeda
8. 10. Dan neovisnosti - Ponedjeljak
1. 11. Svi sveti - Četvrtak
25. 12. Božić - Utorak
26. 12. Sveti Stjepan - Srijeda