Ilustracija (Foto: Thinkstock)
Ilustracija (Foto: Thinkstock) Foto: Thinkstock

U rodilištu Kliničkog centra Crne Gore dogodila se do sada nečuvena situacija – s majkom je otpuštena tuđa beba.


Grešku su uvidjeli roditelji kada su stigli kući, nakon čega su se vratili u bolnicu po svoju djevojčicu.

Vezani članci Turisti u Budvi Crna Gora uvodi strože mjere usred sezone: Kafiće i restorane očekuju rigorozne kazne za nepridržavanje Hitna pomoć, ilustracija (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) - 2 Policija objavila detalje: Preminulo novorođenče bezuspješno reanimirano

Iz Kliničkog centra potvrdili su za TVCG da je došlo do slučajne zamjene beba, zbog čega će biti kažnjena odgovorna sestra. Najavili su da će ubuduće pojačati mjere nadzora prilikom otpusta.

Nakon što su preuzeli bebu od babice i napustili rodilište, majka i njezin suprug nisu ni slutili da dijete nije njihovo. Sumnju je prvo iskazao otac koji je primijetio da je beba mnogo sitnija nego na porodu.

Kada su stigli kući, majka je odmotala novorođenu djevojčicu i shvatila da to nije beba koju je rodila.

Spakirali su se i vratili nazad u rodilište. U boksu je i dalje bila njihova djevojčica, koju su potom odveli kući.

Roditelji nisu željeli o ovome govoriti pred kameroma, jer "ne žele da netko zbog te greške ostane bez posla". Sve je, kažu, završilo kako treba.

Ipak, Klinički centar Crne Gore pokrenuo je kazneni postupak protiv medicinske sestre u slučaju zamjene bebe jer osnovano sumnjaju da je riječ o sabotaži.

Zbog propusta je, kako je priopćeno, dužnosti razriješena načelnica i glavna sestra odjela, a protiv njih su, kao i protiv dežurnog neonatologa tog spornog dana, pokrenuti disciplinski postupci.