Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Policija britanskoj kraljici ne može doslovce ništa, Elizabeta II. po ulicama može hodati čak i naoružana kao Rambo ako tako želi.


Britanska policija zaprimila je u srijedu oko podneva jednu od dosad uvjerljivo najneobičnijih dojava. Naime, jedan za cinkanje raspoloženi građanin prijavio je glavom i šeširom britansku kraljicu Elizabetu II., i to zato što se nije vezala dok je uz princa Charlesa putovala prema Westminsteru kako bi održala govor uoči novog saziva parlamenta.

Vezani članci Traktor, ilustracija Policija kaznila pijanog traktoristu s oko 24.000 kuna: Nije imao osobnu, oduzeta mu je vozačka, a vozio je neregistrirani i neosigurani traktor Radovan Karadžić Ratni zločinac Radovan Karadžić ostatak kazne služit će u Britaniji: "Trebali bismo se ponositi što je Britanija podržala 30 godina potrage za pravdom za te gnusne zločine"

Glasnogovornici kraljevske obitelji nisu željeli komentirati slučaj, kao što ni policiji nije bilo do toga da troši vrijeme na bezvezarije. Naime, premda britanski zakoni predviđaju kaznu u iznosu od 500 funti (4200 kuna) u slučaju nevezanja pojasa, većini je dobro poznato da Kraljica može činiti što god poželi jer ju ne nemoguće kazneno goniti u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Tek je predstavnik policije u West Yorkshireu Tom Donohoe još jedanput zamolio građane da se ne služe brojem 999 ukoliko situacija nije krajnje ozbiljna, a procijenjeno je da u ovom slučaju ipak nije bilo potrebe dizati na noge Britanske specijalne zračne snage (SAS) i konzultirati se s čelnicima Britanske obavještajne službe (MI5)