(FOTO: Profimedia)
(FOTO: Profimedia)

Brazilski kriminalci uopće više ne biraju vrijeme, pa su ovakva oružana razbojstva postala sasvim normalna stvar i usred dana.


U Brazilu nažalost već godinama više nije vijest da vas je netko opljačkao. Dapače, situacija je toliko grozna da u novine možete dospjeti samo ako vam se to dogodi više puta u nekoliko minuta, a upravo su takav peh prije nekoliko dana imali putnici na autobusnoj liniji 418 u Manausu.

Vezani članci Policija, Ilustracija (Foto: Igor Kralj/PIXSELL) Pljačka u Kaštel Sućurcu: Upao u trgovinu i zaposlenici zaprijetio satarom Obračun u autobusu (Foto: Screenshot/Facebook) Obračun u autobusu: Muškarac i žena potpuno skrenuli, njihovu borbu ismijava više od 7 milijuna ljudi

Nesretne su ljude u četvrak navečer zaskočila trojica naoružanih razbojnika, ali kamo sreće da je tu bio kraj njihova neugodnog druženja.

Tek što su preplašeni i opljačkani nesretnici presjeli u sljedeće vozilo na toj liniji, isti su ih kriminalci napali ponovo te su im oduzeli i ono što su im pri prvom susretu u žurbi "oprostili".

Putnici su uglavnom ostali bez svog novca i mobitela, a koliko je u Manausu opasno koristiti javni prijevoz, listu Globo je potvrdila i Luana de Lima, djelatnica u toj službi.

"Neprestano nas napadaju, i putnike i djelatnike. I nema više pravila kada. Pljačkaju nas i danu i noću", naglasila je.

Prema posljednjem indeksu stope kriminala na stranici Numbeo, Brazil je smješten na čak šesto mjesto najopasnijih država na svijetu.