Cjepljenje, ilustracija
Cjepljenje, ilustracija Foto: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL

 Jedan je bar u Tel Avivu, u suradnji s općinskim vlastima nedavno pokrenuo neuobičajen način rada: svi koji se onamo dođu cijepiti protiv koronavirusa dobit će i besplatno piće.


Ponuđeni napitci su, naravno, zbog mjera predostrožnosti bezalkoholni. Iako je dosad, po podacima ministarstva zdravstva, od 9,3 milijuna stanovnika Izraela jednom dozom cjepiva protiv koronavirusa cijepljeno njih gotovo 50 posto, a 35 posto ih je primilo obje doze Pfizerova cjepiva, vlasti su se zabrinule da bi motivacija stanovnika postupno mogla oslabjeti i tako usporiti izraelske planove o ponovnom otvaranju gospodarstva.

Vezani članci Sofija Preljvukić Epidemiologe u Splitu zabrinjava održavanje sakramenata, razgovarat će i s nadbiskupima Cijepljenje protiv koronavirusa, ilustracija Srbi razmišljaju i o trećoj dozi cjepiva, ali ne onog koje su prethodno primili

Kako bi privukao lokalno stanovništvo da se odazove programu cijepljenja, gastropub Jenia iz Tel Aviva u suradnji s gradskim vlastima došao je na zamisao da uz cjepivo ponudi i bezalkoholno piće.

U čovjekovoj je prirodi da cijeni svakojake poticaje, osobito kad su besplatni i ukusni pa je bar ponudio nešto što bi malo tko odbio. "Pomislila sam da je uistinu dobra prilika doći u bar i istodobno se cijepiti, s obzirom na to da nisam imala ni vremena ni mogućnosti otići na neko drugo mjesto", rekla je May Perez, jedna od onih koji su iskoristili primamljivu ponudu.