Doživio je hitnu pomoć kao besplatan taksi (FOTO: Profimedia)
Doživio je hitnu pomoć kao besplatan taksi (FOTO: Profimedia)

Djelatnici hitne službe su se požalili na Twitteru da su takvi bezobrazluci učestaliji nego što se misli jer zakon ne predviđa sankcije.


Neimenovani muškarac sa šireg mančesterskog područja nazvao je u četvrtak hitnu pomoć i slagao da jedva osjeća noge jer mu je trebao prijevoz. Da mu nije baš ništa, priznao je po dolasku u bolnicu, u koju se zaputio s ciljem da posjeti prijatelja.

Vezani članci Emir Hadžihafizbegović (Foto: Dnevnik.hr) Glumac Emir Hadžihafizbegović ozlijedio se tijekom predstave, hitno prebačen u bolnicu Šibenski most (Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL) Skočio sa četrdeset metara visokog Šibenskog mosta i preživio: Spasili su ga jedriličari i hitno je prevezen u bolnicu

"Nazvao nas je i rekao da mu se smanjio osjet u nogama, odnosno da se jedva kreće. Uplašili smo se da je pretrpio moždani udar i došli po njega što smo brže mogli", prepričao je medicinski tehničar Shaun Gerrard, koji je uz to napomenuo da su takve svinjarije, koje nekog doista ugroženoga mogu stajati života, učestalije nego što javnost vjeruje jer za takve bezobraznike zakon ne predviđa sankcije.

U tom je smislu mančesterska hitna služba na Twitteru još jedanput zamolila građane da ambulantna kola ne doživljavaju kao besplatan taksi te napomenula da po smjeni (12 sati) primi pedesetak poziva, među kojima je jako puno od onih nesretnika čiji životi doista vise o niti.