Fernando de Noronha (Foto: AFP)
Fernando de Noronha (Foto: AFP) Foto: Afp

Zabačeni brazilski otok na kojem je zabranjeno rađanje djece ipak slavi dolazak na svijet prve bebe u posljednjih dvanaest godina, piše u ponedjeljak BBC.


Fernando de Noronha, 370 kilometara od grada Natala imao oko 3000 stanovnika, ali ne i rodilište.

Vezani članci Spaljivanje Amazonske prašume (Foto: Dnevnik.hr) - 2 U Amazoniji najviše lipanjskih požara od 2007.: Ljeto je tek počelo, bit će još gore Spašavanje beba (Foto: Screenshot) Dramatična snimka: Pogledajte kako je brza reakcija brazilskih policajaca spasila život bebi staroj 21 dan

Od rodilja se očekuju da se porode na kopnu.

Neimenovana žena u subotu je rodila djevojčicu i kaže da nije ni znala da je trudna i da je "ostala bez riječi". Vjeruje se da ima 22 godine.

"U petak navečer osjetila sam bolove i kada sam otišla u kupaonicu vidjela sam kako mi se nešto spušta između nogu", rekla je za list O Globo.

"Stigao je djetetov otac i to uzeo. Bila je to beba, djevojčica", dodala je.

Novorođenče je ubrzo prebačeno u lokalnu bolnicu.

Otočne su vlasti priopćenjem potvrdile dolazak na svijet nove stanovnice. "Majka, koja ne želi otkriti identitet, dobila je trudove doma", prenosi list priopćenje vlasti.

"Obitelj tvrdi da nije znala za trudnoću", dodaju u upravi.

Kako bi proslaviti taj rijetki događaj, stanovnici sada pomažu obitelji donirajući odjeću za bebu.

Fernando de Noronha poznat je po nekim od najljepših plaža na svijetu i rezervatu zaštićenih morskih životinja – kornjača, kitova i rijetkih ptica.

Zbog osjetljivosti životinjskog svijeta na otoku je na snazi stroga kontrola broja stanovnika. (Hina)