Yasmina McGlone (FOTO: Facebook/Yasmina McGlone)
Yasmina McGlone (FOTO: Facebook/Yasmina McGlone)

Premda su i tri pića znala biti dovoljna da sakrije simptome, djevojka ih je po večeri znala ispiti petnaest.


Yasmina McGlone, 25-godišnja djevojka iz škotskog Dennyja, još kao trogodišnja djevojčica oboljela je od izuzetno rijetkog poremećaja, mioklone distonije.

Vezani članci Dvije milijarde ljudi u svijetu bori se s nekim oblikom poremećaja štitnjače (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Stres i ubrzani način života kumuju opakoj bolesti koja pogađa 2 milijarde ljudi: Doznajte koji su najčešći simptomi Veće cijene cigareta i žestokih pića (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Većim cijenama cigareta i žestokih pića nije zadovoljan ni ministar: Predviđa se povećanje od 50 posto

Riječ je o još uvijek neizlječivoj bolesti koja kod pacijenata izaziva nekontrolirano podrhtavanje tijela te od koje u Hrvatskoj boluje jedna osoba.

McGlone je, po svemu sudeći, svoju genetsku liniju naslijedila od oca, a u ispovijesti škotskom izdanju lista The Sun otkrila je da zbog nje nikada nije imala dečka i da je kratkoročnu pomoć nalazila u alkoholu.

McGlone je po punoljetnosti otkrila da joj piće pomaže pri privremenom otklanjanju simptoma, pa priznala da je izlazila i do četiri puta tjedno.

Većina tih izlazaka je završavala teškim pijanstvom, što ne čudi budući da je djevojka po večeri u sebe znala strpati 15 vodki, a znalo je biti i dana kada bi uoči izlaska među ljude najprije sama u sobi popila bocu vina.

"Nisam imala dečka jer sam se uvijek osjećala čudnom i bilo mi je nelagodno drugima objašnjavati što to sa mnom ne valja", povjerila je McGlone i dodala s kakvim se sve problemima susretala u društvu:

"U školi sam stalno upadala u nevolje jer nisam mogla mirno sjediti, profesori su me smatrali nestašnom, a ni ispite nisam stizala napisati unutar zadanoga vremena jer zbog podrhatavanja ruku nisam mogla stabilno držati olovku...

...naravno, i svakodnevni zadaci su mi zadavali muke, pa su ponekada doručci, ispijanje kave ili šminkanje predstavljali golemu muku".

 "Sramila sam se same sebe zbog podrhtavanja tijela, a privremenu sam sreću pronalazila u izlascima i osjećaju pijanstva. Premda su samo tri pića pomagala da sakrijem simptome, po večeri sam ih znala u sebe sasuti najmanje petnaest", dodala je McGlone.

Yasmina je u dogovoru s roditeljima  u 23. godini promijenila sredinu i otputovala u Australiju, državu u kojoj živi i danas. Tamo je napisala knjigu naziva "Život s trzajima" s ciljem da podigne svijest o bolesti s kojom se nosi i za koju se nada da će biti nađen lijek.