Yasmina McGlone (FOTO: Facebook/Yasmina McGlone)
Yasmina McGlone (FOTO: Facebook/Yasmina McGlone)

Premda su i tri pića znala biti dovoljna da sakrije simptome, djevojka ih je po večeri znala ispiti petnaest.


Yasmina McGlone, 25-godišnja djevojka iz škotskog Dennyja, još kao trogodišnja djevojčica oboljela je od izuzetno rijetkog poremećaja, mioklone distonije.

Vezani članci Policijska kontrola na cestama povodom Martinja Noćas na hrvatskim cestama 105 vozača bilo pod utjecajem alkohola, rekorder imao 3,21 promila Rusi i alkohol Rusi i alkohol nisu dobra kombinacija, što jasno pokazuju njihove objave na internetu

Riječ je o još uvijek neizlječivoj bolesti koja kod pacijenata izaziva nekontrolirano podrhtavanje tijela te od koje u Hrvatskoj boluje jedna osoba.

McGlone je, po svemu sudeći, svoju genetsku liniju naslijedila od oca, a u ispovijesti škotskom izdanju lista The Sun otkrila je da zbog nje nikada nije imala dečka i da je kratkoročnu pomoć nalazila u alkoholu.

McGlone je po punoljetnosti otkrila da joj piće pomaže pri privremenom otklanjanju simptoma, pa priznala da je izlazila i do četiri puta tjedno.

Većina tih izlazaka je završavala teškim pijanstvom, što ne čudi budući da je djevojka po večeri u sebe znala strpati 15 vodki, a znalo je biti i dana kada bi uoči izlaska među ljude najprije sama u sobi popila bocu vina.

"Nisam imala dečka jer sam se uvijek osjećala čudnom i bilo mi je nelagodno drugima objašnjavati što to sa mnom ne valja", povjerila je McGlone i dodala s kakvim se sve problemima susretala u društvu:

"U školi sam stalno upadala u nevolje jer nisam mogla mirno sjediti, profesori su me smatrali nestašnom, a ni ispite nisam stizala napisati unutar zadanoga vremena jer zbog podrhatavanja ruku nisam mogla stabilno držati olovku...

...naravno, i svakodnevni zadaci su mi zadavali muke, pa su ponekada doručci, ispijanje kave ili šminkanje predstavljali golemu muku".

 "Sramila sam se same sebe zbog podrhtavanja tijela, a privremenu sam sreću pronalazila u izlascima i osjećaju pijanstva. Premda su samo tri pića pomagala da sakrijem simptome, po večeri sam ih znala u sebe sasuti najmanje petnaest", dodala je McGlone.

Yasmina je u dogovoru s roditeljima  u 23. godini promijenila sredinu i otputovala u Australiju, državu u kojoj živi i danas. Tamo je napisala knjigu naziva "Život s trzajima" s ciljem da podigne svijest o bolesti s kojom se nosi i za koju se nada da će biti nađen lijek.