Ovakva količina bilješki i natuknica vjerojatno još nije zabilježena u povijesti čovječanstva.

Galerija


Yusuke Suzuki, 31-godišnji profesor povijesti, naprosto nije mogao odoljeti a da na svom profilu na Twitteru ne podijeli fotografije udžbenika nekoga studenta koji je na središnjem državnome ispitu točno odgovorio na apsolutno sva pitanja iz tog predmeta!

Vezani članci Slika nije dostupna VIDEO Jak potres uzdrmao Japan: Pogledajte kako se ljulja nadvožnjak kojim su u tom trenu prolazila vozila Prosječne ocjene mature su - trojka Matematika na državnoj maturi strah i trepet, gotovo trećina maturanata ne položi ispit

Naime, sve te silne bilješke i natuknice Suzukiju su odmah pojasnile kako mu je to pošlo za rukom, a nije ni drugima preostalo nego da zaključe kako je đak među napredanijima koje je svemir dosad vidio.

Čini li vam se izjava pretjeranom? Molimo vas, pogledajte u nastavku objavljene fotografije, pa sami donesite sud je li zaslužio takvu titulu.

Nažalost, Suzuki u svojoj objavi nije napisao uz koliku je uspješnost odgovorio na pitanja iz ostalih predmeta, ali mu je od srca poželio da upiše željeno sveučilište.

Inače, središnji državni ispit u Japanu je prilično sličan našoj maturi, a riječ je o standardiziranome testu čiji su rezultati krucijalni za daljnji upis na državna, pa čak i pojedina privatna sveučilišta.

Dapače, neki fakulteti studente primaju isključivo na temelju uspješnosti na takozvanom ispitu Shiken, dok drugi traže polaganje dodatnih testova usklađenih s potrebama te obrazovne institucije.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju