Potvrdio ministar zdravstva

Ljepša prsa svima, ne samo njima: Država odlučila financirati korekciju grudi sirotinji

U indijskoj državi Tamil Nadu siromašni će moći do korekcije grudi besplatno (FOTO: Profimedia)
U indijskoj državi Tamil Nadu siromašni će moći do korekcije grudi besplatno (FOTO: Profimedia)
Ljudima u oskudici se neće samo ugrađivati implantati, grudi će moći i besplatno smanjivati ukoliko im prevelike stvaraju smetnje.

Tamil Nadu, indijska savezna država smještena na samome jugu zemlje, među prvima je na svijetu u kojoj će siromašni moći povećati grudi na teret proračuna. Potvrdio je to upravo ministar zdravstva Vijaya Baskar, vodeći se logikom da osobe skromnih budžeta zbog estetske kirurgije ne bi trebalo izlagati zdravstvenim i(li) financijkim rizicima.

"Ako ljudima u neimaštini ne izađemo u susret, ostaje im jedino da se podvrgavaju sumnjivim i po zdravlje potencijalno opasnim tretmanima, odnosno da se upuštaju u podizanje za njih golemih kredita", objasnio je svoje stajalište Baskar, pa dodao da će se besplatne usluge vršiti u klinici u glavnom gradu Chennaiju.

U toj su klinci siromašni već mogli obavljati razne korekcije ako su bolovali od raka, ali odsad će kao povod za operacije moći navesti želju da naprosto ljepše izgledaju, a u skladu s tim se i psihički bolje osjećaju.

Šef odjela plastične kirurgije V Ramadevi je pritom potvrdio da će zainteresiranima grudi smanjivati bude li potrebe i za takvim intervencijama, pa podržao ministra zdravstva pri njegovim nastojanjima da pristup tom vidu medicine bude dostupan baš svakome.

Kozmetička kirurgija posljednjih je godina sve popularnija u Indiji, pa tako službena statistika otkriva da je u 2016. godini odrađeno 420 tisuća raznih zahvata, 30 tisuća više u odnosu na 2010.