Skupocjenu je tortu izradio Renat Agzamov (Instagram: renat_agzamov)
Skupocjenu je tortu izradio Renat Agzamov (Instagram: renat_agzamov)

Torta je bila četiri metra široka, jednako toliko visoka, te je težila čak tonu i pol.


Od državnih agencija do nacionalne televizije, svi su kazahstanski mediji ovih dana izvijestili o torti kojom su se 14. siječnja u Šimkentu počastili mladenci, kći utjecajnoga biznismena Kairata Satibaldija i unuk oligarha Šerikžana Seitžanova (Satibaldi je inače nećak predsjednika Kazahstana Nursultan Nazarbajeva, op.a.).

Vezani članci Fail ''Muž mi je upropastio vjenčanje'': Zavodljivim plesom umalo je nokautirao mladenku Justin i Hailey Bieber (Foto: Profimedia) Šuškalo se da će se razvesti, a oni su iznenadili svojom odlukom i poslali jasnu poruku zlim jezicima

Naime, torta koju je izradio Renat Agzamov stajala je basnoslovan novac, navodno čak milijun i 100 tisuća kuna, ako je vjerovati podacima koje je objavila televizijska postaja Evrazija.

Identičan je iznos navela i agencija AKIpress, no da budemo do kraja pošteni, na kazahstanskome portalu Today pronašli smo dručiji podatak, informaciju da je slastica stajala dvostruko manje od navedene svote.

Bilo kako bilo, torta je u ovih nekoliko dana postala svjetski poznata, a o njoj vam još možemo reći da je bila četiri metra široka, jednako toliko visoka, odnosno da je težila čak tonu i pol.

Napravljena je poput dvorca iz neke bajke, a na snimkama ćete primijetiti i da je u sebi imala mehanizam koji je oko torte vozio kočiju iz koje su izašle figurice mladenaca.

 

A post shared by RENAT AGZAMOV (@renat_agzamov) on

 

A post shared by RENAT AGZAMOV (@renat_agzamov) on