Još jedan dokaz da je higijena pola zdravlja pogledajte u galeriji.

Galerija


Sezona gripe je stigla pa je jedna učiteljica odlučila pokazati važnost higijene u sprečavanju širenja bolesti. Kako bi zorno prikazala važnost pranja ruku, zajedno s učenicima obavila je pokus na pet kriški kruha.

Vezani članci Mršavljenje - 6 Promijenili život do temelja i dokazali da se sve može postići uz dovoljno truda Slika nije dostupna VIDEO: Pogledajte peremo li ruke nakon WC-a

Jednu krišku su stavili u plastičnu vrećicu bez diranja rukama, drugu su djeca dirala neopranim rukama, treću su krišku dirala rukama nakon pranja sapunom, četvrtu nakon korištenja sredstva za dezinfekciju, a petom kriškom kruha prešli su preko tipkovnice laptopa.

Rezultate pokusa učiteljica je objavila i na Facebooku, a slike prenosimo u galeriji. Rezultati pokazuju da je sapun efikasniji u čišćenju od sredstva za dezinfekciju te da s tipkovnica nikako ne smijete jesti.

Slikoviti prikaz važnosti pranja ruku svakako pogledajte u galeriji i pokažite je vašim klincima, sigurni smo da više nikada neće preskočiti pranje ruku, koliko god im se ono činilo napornim u ranijoj dobi.