Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Muškarac iz Kine osjetio je bol u abdomenu koju je trpio nekoliko mjeseci prije nego što mu je otkriven ogromni kamenac u mjehuru.


55-godišnji muškarac iz Kine završio je na hitnoj operaciji nakon što mu je uočen mokraćni kamenac veličine nojeva jajeta. Muškarac se žalio na bolove u abdomenu, a rendgenske snimke otkrile su masu promjera 13 centimetara.

Vezani članci Špijun/Ilustracija (Foto: Sven Hoppe/DPA/PIXSELL) Američki obavještajac priznao da je špijunirao za Kinu: Za svoj rad primio "stotine tisuća dolara" Slika nije dostupna Centimetri su ih dijelili od cilja: Par pokušavao začeti dijete četiri godine, a onda shvatili da su sve radili krivo

Kamenac mu je popunio cijeli mjehur, a hitna operacija obavljena je lokalnom anestezijom jer opća anestezija nije bila moguća zbog pacijentovih srčanih problema. Dr. Wang Hui, koji je vodio zahvat, objašnjava da su masu morali izvaditi rukama jer je bilo jednostavnije nego koristiti kirurške hvataljke, prenosi Metro.

Dr. Wang tvrdi da je pacijent doprinio stvaranju kamenca nezdravim navikama kao što su nedovoljan unos vode, dugo sjedenje i dugi periodi zadržavanja mokraće. Iako postoji genetska predispozicija stvaranju kamenca, takav način života može pospješiti nastajanje.