Donald Trump tvrdi da je najbolji način sprečavanja šumskih požara grabljanje šuma jer je to navodno čuo od finskog predsjednika.

Galerija


Nakon strašnih požara u Kaliforniji, na koje je Trumpova prva reakcija bila prijetnja smanjenja budžeta Kaliforniji, američki predsjednik u cijelu je priču nekim čudom uspio uplesti i Finsku.

Vezani članci Kalifornija, požari (Foto: JUSTIN SULLIVAN / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP) Užas u Kaliforniji: 63 poginulih, 630 nestalih, uništeno 9000 kuća Gerard Butler (Foto: Instagram) Domovi svjetski slavnih zvijezda spaljeni do temelja: ''Molite se, shrvani smo''

 

Trump je također sve iznenadio predbacujući Kaliforniji da ima tako puno požara u usporedbi s Finskom, a dodatno je začinio stvar dijeleći "savjet finskog predsjednika".

Trump je izjavio da mu je finski predsjednik rekao da je tajna sprečavanja šumskih požara grabljanje šuma, što nije zbunilo samo Amerikance već i finske diplomate, političare, ali i obične građane.

 

 

Nakon što su službeni izvori iz Finske potvrdili da ne znaju o čemu Trump govori, Finci su se odlučili našaliti na Trumpov račun pa na društvenim mrežama objavljuju fotografije "finskog grabljanja". Neke od fotografija možete pogledati u galeriji.