Kokos izazvao eksploziju u krematoriju (FOTO: Profimedia)
Kokos izazvao eksploziju u krematoriju (FOTO: Profimedia)

Osobite probleme pričinjavaju predmeti koji u sebi imaju baterije, no unatoč tome tugujuće obitelji uz pokojnike često odlažu mobitele.


Djelatnike krematorija u Boltonu prestravila je prije nekoliko dana eksplozija koju je izazvao kokos odložen u lijes uz pokojnika, potvrdila je za BBC Donna Ball, gospođa zaposlena u tamošnjoj javnoj službi, koja je priči dodala da je u posljednje vrijeme takvih incidenata sve više budući da tugujuće obitelji i prijatelji uz osobe s kojima se rastaju vole "prošvercati" mobitele, elektronske cigarete, daljinske upravljače...

Vezani članci Ruski hipersonični projektil Avangard (Foto: Mil.ru) Nakon dva dana šutnje konačno su priznali: Eksplozija u ruskoj vojnoj bazi imala je "nuklearna obilježja" Danska policija (Foto: Danska policija/Twitter) Još jedna snažna eksplozija potresla Kopenhagen, ovaj put je meta bila policijska postaja

"Svega se tu nađe, od boca s alkoholnim pićima do palica za golf. Djelatnici većinu toga primijete i odstrane uoči kremiranja, međutim pojedini predmeti ostanu neopaženi u džepovima odijela na pokojnicima. Sve što u sebi ima baterije, od mobitela nadalje, pričinjava nam osobite probleme", dodala je na to Ball, koja nije znala reći kako se kokos provukao ispod radara.

"Uvijek molimo obitelji da budu uviđavne kada odlažu predmete uz voljene osobe s kojima se rastaju, ali ipak svejedno zavirimo ispod lijesova jer neki ne poslušaju", rekla je.