Sve je moguće!

Dirljiva ispovijest: S 11 godina ostala bez noge, a danas je model

Tessa Snyder (Foto: Instagram/tessnyder)
Tessa Snyder (Foto: Instagram/tessnyder) Instagram/tessnyder
\\folder\galerija Galerija Tessa Snyder (Foto: Instagram/tessnyder) Tessa Snyder (Foto: Instagram/tessnyder) Foto: Instagram/tessnyder Tessa Snyder (Foto: Instagram/tessnyder) - 15 Tessa Snyder (Foto: Instagram/tessnyder) - 15 Foto: Instagram/tessnyder Tessa Snyder (Foto: Instagram/tessnyder) - 14 Tessa Snyder (Foto: Instagram/tessnyder) - 14 Foto: Instagram/tessnyder +13 Tessa Snyder (Foto: Instagram/tessnyder) - 13 Galerija
Tessa se s 11 godina odlučila na amputaciju noge kako bi se spasila od raka, a danas je model.

Tessa Snyder (29) iz Philadelphije (SAD) nedavno je podijelila svoju dirljivu životnu priču i inspirirala mnoge. Tessa je ispričala da se s 11 godina odlučila na amputaciju noge kako bi si povećala vjerojatnost preživljavanja raka.

Iako se isprva borila s prihvaćanjem svojeg tijela, pričom želi olakšati život ljudima koji se nose sa sličnim problemima. "Prvi sam put osjetila bolove u proljeće 2000. godine, a liječnici su mi prvo rekli da su to jednostavno bolovi od naglog rasta. No bolovi su svakog jutra postajali sve jači, sve dok jednog jutra nisam morala čekati nekoliko minuta da uopće mogu saviti nogu", priča Tessa za Daily Mirror.

"Bol je ubrzo postala nesnosna pa sam nekoliko mjeseci kasnije završila na novim pretragama. Obavili su mi biopsiju i desetak dana kasnije liječnik mi je objasnio da imam rak. Preciznije, osteogeni sarkom desne bedrene kosti", objašnjava Tessa.

 

Stvari su se brzo razvile nakon dijagnoze i djevojčica je završila na kemoterapiji koja je uzela svoj danak. Tada je uslijedio prvi šok za 11-godišnju Tessu jer se morala naviknuti na ispadanje kose i druge posljedice intenzivne terapije.

Nakon dva mjeseca kemoterapije liječnici su joj predstavili ideju amputacije jer je to bio najsigurniji način da se riješim raka. "Roditelji su mi prepustili odluku, a već mi se tada činilo razumnim odstraniti nogu kako bih se poštedjela daljnjih borbi s rakom koji će se vjerojatno vratiti i proširiti", obrazložila je Tess svoju odluku.

Amputacija je izvršena 20. rujna 2000. godine. Sljedeće godine Tessa je učila hodati s protezom i priznaje da je često bila frustrirana i ljuta, ali nikada nije odustala. Progovorila je i o svojim školskim danima: "Osjećala sam se drugačije i izolirano. Bojala sam se da neću biti prihvaćena i neću imati prijatelje. No najgore mi je bilo u tinejdžerskim godinama, kada sam najteže prihvaćala svoju protezu. Trebalo mi je skoro 20 godina da je potpuno prihvatim. Još uvijek postoje dani kada je ne želim nositi i zadaje mi bolove. No jedna stvar koju sam shvatila jest da ne mogu živjeti svoj život mrzeći stvar koju ne mogu promijeniti. Moja je proteza dio mene i prihvatila sam je kao alat koji mi pomaže u kretanju i uživanju u životu sa svojim partnerom i djecom", kaže Tessa.

 

"Drago mi je što se s gotovo 30 godina osjećam ljepše i seksepilnije nego ikada", kaže za sebe 29-godišnja majka dvoje djece. "Ne mogu vjerovati da sam dopuštala tako mnogo stvari da mi pokvare raspoloženje. Rak je užasan i imati samo jednu nogu nije idealno, ali to mi je dalo drugu priliku za život".

Tessa je danas i model, a svoje fotografije objavljuje na Instagramu. Neke od njih možete pogledati u galeriji.