Spasila ga kaciga

Spašavao Isusa od razapinjanja: Muškarac skočio na pozornicu tijekom predstave i udario rimskog vojnika

Muškarac skočio na pozornicu tijekom predstave Pasija Krista i udario rimskog vojnika (Screenshot YouTube)
Muškarac skočio na pozornicu tijekom predstave Pasija Krista i udario rimskog vojnika (Screenshot YouTube)
Jedan je Brazilac uhićen nakon što je tijekom predstave Pasija Krista skočio na pozornicu kako bi spasio Isusa od razapinjanja na križ.

Bizaran incident dogodio se u brazilskom gradu Nova Hartz tijekom predstave Pasija Krista koju je organizirala lokalna vlast. Više od 1000 ljudi okupilo se na Veliki petak na gradskom trgu kako bi gledalo predstavu, no nitko nije očekivao takav zaplet. Naime, tijekom razapinjanja Isusa na križ jedan od glumaca, koji je glumio rimskog vojnika, glumio je da probada Isusa kopljem kako bi provjerio je li mrtav. U tom trenutku iz publike je na pozornicu skočio muškarac i udario ga u glavu metalnom motorističkom kacigom. 

"Čovjek je skočio iz publike i nitko nije mogao ni pretpostaviti što će učiniti", rekao je novinarima pročelnik urbanističkog ureda William da Silva. "Svjedoci su kazali da je napadač vikao "da neće dopustiti da Isus umre" prije nego što je skočio na pozornicu".

Na videozapisima koji se kruže internetom vidi se da je glumac primio prilično jak udarac unakon kojeg je posrnuo, a njegovi šokirani kolege su priskočili kako bi spriječili napadača.

Prema riječima organizatora Samira Rodriguesa, glumac koji je dobio udarac u glavu bio je prestrašen i šokiran napadom, no nije ozlijeđen. Od ozbiljnijih ozljeda spasila ga je nova rimska kaciga.