Trojica kažnjenika ipak su vraćeni iza rešetaka unutar samo osam dana (FOTO: Screenshot)
Trojica kažnjenika ipak su vraćeni iza rešetaka unutar samo osam dana (FOTO: Screenshot)

Pomno osmišljen i pripremljen bijeg zatvorenici su realizirali unutar samo nekoliko minuta.


Bac Duong, Adam Hossein Nayeri i Jonathan Tieu, trojica kažnjenika koji su 22. siječnja 2016. godine bez većih problema zbrisali iz strogo čuvanoga zatvora u kalifornijskome okrugu Orange, ponovo su priča dana u američkim medijima jer je odvjetnik jednog od njih objavio snimku kako im je to uspjelo.

Vezani članci Suđenje Tinu Šunjergi (Foto: Dino Stnain/Pixsell) - 4 Odvjetnik Tina Šunjerge najavio novu žalbu: ''Tražit ću poništenje presude i vraćanje postupka na početak'' Slika nije dostupna Čak je 13 zatvorenika u Hrvatskoj u pet godina pobjeglo na slobodu!

Naime, zatvorenici su iz nepoznata razloga svoj bijeg dokumentirali pomoću mobitela, pa tako otkrili da im je za izlazak na slobodu bilo potrebno tek par minuta, navodno sveukupno osam ako je vjerovati onome što je Nayeri kazao ispred kamere.

Kako je izgledalo to putovanje od ćelije do života na svježem zraku, moći ćete sami pogledati u nastavku. U videu nedostaje tek dio kako su se pomoću užadi spustili niz zid nečuvanoga dijela krova, a mi ćemo vam za kraj istaknuti da se Duong, Hossein Nayeri i Tieu na slobodi ipak nisu zadržali predugo.

Duong se predao vlastima samo šest dana nakon bijega, a dva dana kasnije iza rešetaka su vraćeni i Nayeri i Tieu. Policija ih je pronašla u San Franciscu, u bijelome kombiju u kojemu su tih dana živjeli.