Potez za notes

Američke studentice izazvale požar u centru grada: Pokušale su skuhati tjesteninu bez vode

Nevješte će djevojke ići slavnom kuharu na instrukcije (FOTO: Profimedia)
Nevješte će djevojke ići slavnom kuharu na instrukcije (FOTO: Profimedia)
Kako im se takvo što više ne bi ponovilo, slavni je šef odlučio djevojkama osobno držati instrukcije.

Tri američke studentice, redom dvadesetogodišnjakinje, izazvale su požar u samome centru Firence nakon što su u ponedjeljak poslijepodne pokušale skuhati tjesteninu bez vode.

Kako piše La Nazione, djevojke su naprosto ubacile rezance u lonac i upalile pećnicu, što je rezultiralo time da su morale hitno u pomoć zvati vatrogasce.

Kuhinja je pri požaru djelomice uništena, a vijest je toliko uznemirila Talijane da se u priču umiješao i tamošnji slavni chef Fabio Picchi.

Meštra od kuhinje strahovito je pogodila informacija što djevojke nisu znale izaći na kraj s hranom kojom se Talijani tako ponose, pa je otišao toliko daleko da je napao vlastite sugrađane da se uopće ne trude prenijeti strancima čari domaće gastronomske kulture.

U to je ime djevojakama obećao da će se kao ponosni građanin Firence osobno ispričati, i to tako što će ih podučiti osnovama kuhanja.

"Najprije ću svojim najboljim kuharima narediti da djevojkama u mom restoranu prirede ručak, a zatim ću na svaku od njih izdvojiti po nekoliko sati da se ovakvo što više ne ponovi", kazao je Picchi.