Afrikancima su kineski kondomi često prekratki (FOTO: Profimedia)
Afrikancima su kineski kondomi često prekratki (FOTO: Profimedia)

Ako kineski proizvođači nešto ne poduzmu, afrički bi se poduzetnici mogli baciti u biznis.


Kineski proizvođači kondoma čiji je roba raširena na afričkome tržištu definitivno će morati proširiti (očito i produžiti) ponudu nakon što su se brojni tamošnji muškarci požalili da su im naprosto prekratki.

Vezani članci Slika nije dostupna Što to rade? Uznemirujući video pokazuje stotine ljudi s povezima na očima u pratnji naoružanih specijalaca Slika nije dostupna Centimetri su ih dijelili od cilja: Par pokušavao začeti dijete četiri godine, a onda shvatili da su sve radili krivo

O tom je problemu u Harareu progovorio zimbabveanski ministar zdravstva David Parirenyatwa, i to tijekom skupa posvećenog prevenciji od AIDS-a.

Brojke zaraženih virusom HIV-a, koji uzrokuje nastanak smrtonosne bolesti, u Zimbabveu su zastrašujuće, čak do te mjere da je UN 2016. godine u izvješću istaknuo da je čak 13,5% populacije pogođeno tim virusom.

"Južni krajevi Afrike su osobito obuhvaćeni AIDS-om i zato je nužno promovirati uporabu kondoma što je više moguće. Nažalost, susrećemo se sa spomenutim problemom, da se muškarci žale na dužinu prezervativa čak i kada nađu neki model koji im se debljinom i teksturom dopadne", kazao je Parienyatwa i pozvao lokalne poduzetnike da se upuste u proizvodnju kontracepcijskog sredstva, koje ujedno štiti i od niza bolesti.