Američka geografija (Foto: Screenshot/YouTube)
Američka geografija (Foto: Screenshot/YouTube)

Amerikanci su čuveni po svojoj geografskoj nepismenosti, no mnogi ne mogu pronaći niti svoju zemlju.


Komičar i voditelj Jimmy Kimmel u svojoj emisiji voli tu i tamo provjeriti informiranost prosječnih Amerikanaca, a njegov najnoviji eksperiment šokirao je čak i njega. Naime, u sklopu ispitivanja javne informiranosti ljudima je pokazana karta svijeta, a od njih se tražilo da imenuju bilo koju zemlju.

Vezani članci Fail (Foto: Screenshot/YouTube) "Ne u kući!" Mame jako dobro znaju zašto se ovakve igre ne dopuštaju u zatvorenom Pijanac (Foto: Screenshot/YouTube) Svi su naišli na ovakve likove u klubovima, a on je konačno naišao na svoju publiku

Čovjek bi pomislio da mogu pronaći barem svoju zemlju, no čini se da je za mnoge Amere i to nemoguća misija. Njihova razina neznanja šokirala je i najveće pesimiste, a čak i ako su ikada čuli za Hrvatsku, vjerojatno bi je smjestili negdje u Afriku, koju neki znaju prepoznati na karti, ali misle da je država.

Kako se snalaze Amerikanci kada ih se nasred ulice stavi pred kartu svijeta, svakako pogledajte u tragikomičnom videu koji prenosimo u nastavku.