Političari s maskama
Političari s maskama Foto: Josip Regovic/Pixsell

Ovakvo nošenje maski možda im neće puno pomoći, ali barem su zabavili narod.


Stručnjaci su više puta naglasili da bi zaštitne maske trebali nositi zdravstveni djelatnici i oni sa simptomima te da sam čin nošenja maski može pomoći čisto psihološki, ali da je za zaštitu od bolesti važno pravilno nošenje kvalitetnih maski.

Vezani članci Nepridržavanje mjera na Pantovčaku Dodijelili odlikovanja na Pantovčaku pa zaboravili na mjere: Nakon dužeg odgađanja dogodio se jedan važan susret Milan Bandić Novi potez Milana Bandića: Parkiranje oko zdravstvenih ustanova u Zagrebu bit će besplatno dok se epidemiološka situacija ne normalizira

Kako su političari obično vrlo uspješni u simboličnim gestama, ne čudi ni što su mnogi pokušali nositi maske. Hrvatski predsjednik pokušao je popiti kavicu dok je nosio masku, ministar obrane nosio je masku naopako, a gradonačelnik Zagreba prekrio je samo usta, iako je trebao i nos.

Premijer BiH nije znao sam staviti masku pa je imao pomagača, a na kraju završio s maskom oko vrata. Neke od političara koji su s maskama imali bliske susrete treće vrste možete pogledati u nastavku. 

 

 

 

 

 

Političari s maskama
Damir Krstičević (Foto: Josip Regovic/Pixsell)

Političari s maskama
Milan Bandić Foto: Patrik Macek/Pixsell